χριστουγεννιατικο παιδικο παρτυ

Ιδέες για χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτυ

Τα Χριστούγεννα είναι η κατ΄εξοχήν γιορτή των παιδιών. Χαίρονται τόσο πολύ και τα περιμένουν κάθε χρόνο με μεγάλη ανυπομονησία. Μαζί τους έχουμε κι εμείς ένα άλλοθι όχι μόνο να τα γιορτάζουμε αλλά και να τα ζούμε, να τα χαιρόμαστε γι αρκετό καιρό πριν έρθουν. Ήδη δειλά, δειλά έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα σπίτια τα πρώτα στολισμένα δέντρα και είναι μια υπέροχη αφορμή να καλέσουμε φίλους τους στο σπίτι και να φτιάξουμε μαζί τους χριστουγεννιάτικα στολίδια και γλυκά. Αν μάλιστα το παιδί σας έχει και την ονομαστική του εορτή ή γενέθλια, ακόμη καλύτερα. Το πάρτυ θα είναι… χριστουγεννιάτικο. Ας δούμε εύκολες ιδέες για παιδιά και μεγάλους. Θα πρέπει να προμηθευτούμε κάποια υλικά αλλά το βασικό που χρειάζεται είναι ένα μεγάλο τραπέζι και πολύ κέφι!

Το τραπέζι

Είτε χρησιμοποιήσετε το τραπέζι της τραπεζαρίας σας, είτε ένα βοηθητικό, στολίστε το μ΄ένα κόκκινο ή χριστουγεννιάτικο τραπεζομάντηλο, τοποθετήστε χαρτοπετσέτες, πιατάκια και ποτηράκια στο χρώμα και πνεύμα της γιορτής και βάλτε χριστουγεννιάτικα μικροαντικείμενα και γλυκά. Να θυμάστε πως ένα τραπέζι πρέπει να το αφήσετε άδειο προκειμένου να… δημιουργήσουν εκεί τα παιδιά!

 

Τυλίξτε σοκολάτες

Μια σοκολάτα με τυπωμένη την πρόσκληση του πάρτυ σας αν πρόκειται να καλέσετε πολλά παιδιά είναι μια πολύ πρωτότυπη ιδέα. Μπορείτε όμως να εκμεταλλευτείτε την ιδέα αυτή… αλλιώς. Αγοράστε σοκολάτες, βγάλτε το χάρτινο περιτύλιγμά τους κι αφήστε μόνο το ασημένιο. Πάρτε χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος και κορδέλες κι αφήστε τα παιδιά να φτιάξουν τις δικές τους σοκολάτες. Μάλιστα μπορείτε να τους έχετε και μαρκαδόρους, κόλλες, χρυσόσκονες και ο,τι άλλο φανταστούν για να κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακή τη δική τους σοκολάτα.χριστρουγεννιατικος στολισμος στο τραπεζι παιδικο παρτυ

Μπισκοτάκια gingerbread

Απολύτως χριστουγεννιάτικα αυτά τα μικρά ανθρωπάκια – μπισκοτάκια μπορούν να γίνουν αφορμή για πολλές χειροτεχνίες. Αν δεν σας πειράζει η ακαταστασία μπορείτε να έχετε έτοιμη τη ζύμη, να τους δώσετε κουπ πατ στο σχήμα αυτό (ή σε άλλα χριστουγεννιάτικα) και να φτιάξουν τα δικά τους μπισκότα που θα ψήσετε εσείς μόλις τελειώσουν. Αν δεν θέλετε τον μπελά του ψησίματος, μπορείτε να τα έχετε ήδη έτοιμα και με μικρά κορνέ, τρούφες και καραμελάκια να τα διακοσμήσουν. Τέλος, μπορείτε να έχετε κάνει μια τρύπα πριν τα ψήσετε στο κέντρο ψηλά και να περάσουν μόνα τους κορδέλες κι έτσι να φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια!

μπισκοτα gingerbread

Ζαχαρωτό σπιτάκι

Μπορείτε ν΄αγοράσετε έτοιμα σπιτάκια από μπισκότο και το μόνο που θα κάνετε είναι να κολλήσετε τις πλευρές τους με σιρόπι καραμέλας. Έπειτα θα δώσετε από ένα σπιτάκι στο κάθε παιδί για να το διακοσμήσει όπως θέλει με καραμέλες και ζαχαρωτά που θα έχετε βάλει στο κέντρο του τραπεζιού. Μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε όλα αυτά σε μια φόρμα για μάφιν. Αν βρίσκετε όλο αυτό λίγο κουραστικό, αγοράστε ένα χριστουγεννιάτικο σπιτάκι, έτοιμο, στολισμένο και τοποθετήστε το στον μπουφέ σας!

ζαχαρωτο χριστουγεννιατικο σπιτακι

Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Προμηθευτείτε πολύχρωμα χαρτόνια και μαρκαδόρους κι αφήστε τα παιδιά να φτιάξουν τις δικές τους κάρτες και γιατί όχι να γράψουν και το γράμμα στον Άη Βασίλη σε μία από αυτές;

χριστουγεννιατικες καρτες

Γλυκίσματα

Στο χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτυ, δεν πρέπει να λείπουν τα γλυκίσματα. Φτιάξτε ή αγοράστε cup cakes, muffins, μπισκότα και δείτε αυτή την εύκολη λαχταριστή ιδέα που γίνεται με μαρσμαλοους που θα τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα κι έπειτα σε κομματάκια καραμέλας, τρούφας ή ό,τι άλλο θέλετε και θα βάλετε στη μέση ένα μπαστουνάκι καραμέλας. Μα είναι τέλειο!

χριστουγεννιατικα γλυκισματα

Χειροτεχνίες

Αγοράστε από αυτά τα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών ή βιβλιοπωλεία είδη χειροτεχνίας, όπως μικρά μπαλάκια από αφρώδες υλικό που με ξυλάκια για σουβλάκι θα γίνουν υπέροχοι χιονάνθρωποι, χαρτόνια και κόλλες για να δημιουργήσουν τα παιδιά τα δικά τους αγγελάκια!Μια άλλη εύκολη και πολύ οικονομική ιδέα είναι να μαζέψετε μικρά κλαράκια, να τα κόψετε στο ίδιο ύψος και με σπάγκο να φτιάξει το κάθε παιδί το δικό του αστεράκι.

χριστουγεννιατικες χειροτεχνιες χριστουγεννιατικες χειροτεχνιες

Πηγή: womannow.gr

Σχολιάστε μέσω του Facebook