Πρωτότυπες ιδέες για πάρτυ γενεθλίων 14 χρονών

Θυμάστε τότε που ήταν πολύ εύκολο να διοργανώσετε ένα παιδικό πάρτυ όταν τα παιδιά σας ήταν μικρά. Βρίσκατε μία όμορφη τούρτα με τον αγαπημένο ήρωα του παιδιού σας, ταιριάζατε και μια πινιάτα στο αντίστοιχο θέμα, καλούσατε έναν ταχυδακτυλουργό ή έναν κλόουν για να διασκεδάσει τα παιδιά και αυτό ήταν. Το πάρτυ είχε τεράστια επιτυχία και όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Το παιδί σας όμως μεγάλωσε, κλείνει τα 14 και το να ακούσει την λέξη κλόουν ή ταχυδακτυλουργό του φαίνεται πάρα πολύ παιδικό (και μεταξύ μας, ίσως είναι λιγάκι). Πρέπει λοιπόν να προσαρμοστείτε στις νέες καταστάσεις, πως το παιδί σας διανύει την εφηβική του ηλικία και να ψάξετε για νέες πρωτότυπες ιδέες που αντιστοιχούν σε εφηβικό πάρτυ. Ιδέες που θα κάνουν το πάρτυ πολύ “κουλ” και οι φίλοι του θα το ζηλεύουν. Σας έχουμε βρει μερικές ιδέες για πάρτυ γενεθλίων 14 χρονών που μπορείτε να κάνετε άφοβα!

Glow party

ΤΟ Glow party είναι μία μοναδική ιδέα θεματικού πάρτυ για αυτές τις ηλικίες. Το glow party είναι ένα θεματικό πάρτυ που βασίζεται στα black lights. Τα black lights είναι ειδικά φώτα που παράγουν UV φως και κάνουν να φωσφορίζουν σχεδόν τα πάντα στο δωμάτιο. Συγκεκριμένα, αντικείμενα όπως αξεσουάρ και ρούχα με λευκά ή φωσφοριζέ χρώματα τονίζονται έντονα κάτι από το ημίφως του black light. Δημιουργεί μια απίστευτη ατμόσφαιρα που παράγει γέλιο σε παιδιά και ενήλικες. Μπορείτε να το ενισχύσετε αγοράζοντας glow sticks, ταινίες σε χρώματα neon, μπαλόνια σε αντίστοιχα χρώματα και αξεσουάρ φαγητού. Μην ξεχάσετε φυσικά να ειδοποιήσετε και τους καλεσμένους σας να είναι ντυμένοι στα ανάλογα χρώματα.

Το Glow party το έχει φέρει πρώτος στην Ελλάδα ο DJ AKIS. Ειδικεύεται στα εφηβικά πάρτυ και υπόσχεται να σας παρουσιάσει ένα φαντασμαγορικό Glow party. Μέσα στις παροχές του είναι και το Glow face painting, όπου μία επαγγελματίας face painter σχεδιάζει με ειδικά glow χρώματα μοναδικά σχέδια στα πρόσωπα των παιδιών. Δείτε περισσότερα στο site www.djakis.gr

Hawaiian party

Εμπνευστείτε από τον επίγειο τροπικό παράδεισο την Χαβάη και διοργανώστε ένα θεματικό τροπικό πάρτυ που σίγουρα τα παιδιά θα το λατρέψουν. Ταιριάζει τέλεια εάν έχετε και πισίνα, οπότε μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα pool party. Σχεδιάστε ειδικές προσκλήσεις με αντίστοιχο θέμα και στείλτε τις συνημμένες σε στυλ σαγιονάρα ή ένα κολιέ lei. Φροντίστε η διακόσμηση να είναι ανάλογη, φοίνικες ή φύλα από φοίνικες, καρύδες, σανίδες του σερφ, lei κολιέ και γενικά φωτεινά χρώματα πρέπει να επικρατούν στο πάρτυ. Είχαμε δει σε ένα πάρτυ να έχουν φέρει και άμμο παραλίας μέσα στο σπίτι, αλλά είναι πολύ τραβηγμένο μάλλον. Ιδέες για φαγητό είναι χαβανέζικες σαγιονάρες τοστάκια, κουβαδάκια θαλάσσης με γαριδάκια και τσιπς , μινι πισίνα με πάγο για τα αναψυκτικά, cupcakes με ομπρελίτσες και άλλα τέτοια όμορφα πράγματα που μπορείτε να βρείτε και στο pinterest εδώ.

Προτείνουμε για dress code μαγιό ή χαβανέζικα ρούχα. Να έχετε για όλους κολιέ lei με λουλούδια και φούστες χαβανέζικες. Στο YouTube θα βρείτε σίγουρα πως χορεύεται ο χορός Hula Dance.

 

Virtual reality party

Απευθύνεται λίγο περισσότερο σε αγόρια, ειδικά εάν είναι gaming freak, τότε ένα πάρτυ αφιερωμένο σε διαγωνισμούς gaming είναι η καλύτερη ιδέα. Μπορείτε να πάρετε τελευταία παιχνίδια που μπορούν να παίξουν πολλά άτομα και να τους χωρίσετε σε ομάδες. Για κάθε ομάδα που θα νικάει μπορεί να κερδίζει ένα τρόπαιο ή ένα δώρο. Το φαγητό που προτείνεται για ένα τέτοιου είδους πάρτυ είναι πίτσες και και αναψυκτικά κυρίως. Αυτό το θεματικό πάρτυ είναι η κατάλληλη λύση για να μην σας γκρεμίσουν το σπίτι και να είστε πιο ήσυχοι καθ’ όλη την διάρκεια του. Φυσικά δύσκολα περιλαμβάνει κορίτσια σε αυτό το πάρτυ.

virtual reality party

Πάρτυ στην εξοχή

Μια ακόμα ξεχωριστή ιδέα είναι πάρτυ στην εξοχή ή στην παραλία. Εύκολο χωρίς ιδιαίτερες προετοιμασίες, εντελώς παρεΐστικο και σίγουρα θα αρέσει σε όλους. Αυτά που χρειάζεστε είναι καλή μουσική για το background, φωτιά στο κέντρο αναμμένη σε όλη την διάρκεια του πάρτυ, ζαχαρωτά marshmallows και hot dogs για να ψήσετε στην φωτιά. Εάν δεν έχετε την δυνατότητα να βρείτε κοντά σας ένα τέτοιο μέρος, που δεν θέτει σε κίνδυνο το δάσος ή άλλους παράγοντες, μπορείτε να το κάνετε και στην αυλή του σπιτιού σας, εάν έχετε χώρο. Τα highlights ενός τέτοιου πάρτυ, δεν συνήθως ο χορός και το ξεφάντωμα, αλλά πόσο κοντά θα έρθουν οι φίλοι, μιλώντας για θέματα εκτός του σχολείου, λέγοντας τρομακτικές ιστορίες και θέματα που πραγματικά έχουν αξία.

παρτυ στην εξοχη

Φυσικά μην ξεχάσετε να ρωτήσετε το παιδί σας πρώτα απ’όλα τι θέλει να κάνει στα γενέθλια του, αλλά και τους φίλους του, για να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα και στο τέλος δεν έρθουν όλοι. Να θυμάστε αυτή είναι μία ξεχωριστή ημέρα για το παιδί σας και αυτό που θέλει είναι να περάσει όμορφα με τους φίλους του.

 

Σχολιάστε μέσω του Facebook