Τι χρειάζεται ένα παιδικό πάρτυ για να πετύχει;

Ποιο είναι το μυστικό για ένα πετυχημένο παιδικό πάρτυ; Η διακόσμηση; Η τούρτα; Ο μπουφές; Όλα αυτά χρειάζονται και είναι πολύ όμορφα. Τι θα γινόταν όμως εάν η διακόσμηση σας ήταν άψογη, η τούρτα και τα φαγητά πεντανόστιμα αλλά δεν υπήρχε κέφι;

Σκεφτείτε λοιπόν τι περιμένουν τα παιδιά από ένα πάρτυ; Μήπως να παίξουν και να διασκεδάσουν;

Μερικά tips για ένα πετυχημένο παιδικό πάρτυ :

Η στιγμή της άφιξης

Η στιγμή της άφιξης σε ένα πάρτυ μπορεί να είναι λίγο δύσκολη για τα ντροπαλά ή τα μικρότερα παιδιά. Καλό θα είναι να μην έχετε από την αρχή τη μουσική στη διαπασών. Φροντίστε να υπάρχουν κάποια παιχνίδια και απλές δραστηριότητες έτσι ώστε τα μικρότερα παιδιά να κρατηθούν απασχολημένα μέχρι να ξεκινήσει το πάρτυ.

παιδικο παρτυ απασχοληση

Όλοι είναι νικητές

Εάν στα παιχνίδια και στις δραστηριότητες του πάρτυ υπάρχουν βραβεία, τότε φροντίστε όλοι να πάρουν από ένα. Έτσι, όλοι θα είναι χαρούμενοι κι ευχαριστημένοι.

βραβεια στο παιδικο παρτυ

Προετοιμαστείτε

Λίγες ημέρες πριν από το πάρτυ φτιάξτε μια λίστα με τα παιχνίδια/δραστηριότητες με τα οποία θα μπορούσαν να απασχοληθούν τα παιδιά. Μάθετε τους κανόνες και συγκεντρώστε τα υλικά όπου και εάν χρειάζεται. Κατά τη διάρκεια του πάρτυ μπορείτε να τους προτείνετε τι να παίξουν. Μην απογοητευτείτε εάν κάποια από αυτά δεν τα προτιμήσουν. Είναι σίγουρο πώς κάποια από τα παιχνίδια που θα τους προτείνετε θα γίνει το αγαπημένο τους και θα θέλουν να το παίζουν ξανά και ξανά.

Εάν έχετε κήπο ή οργανώνετε ένα πάρτυ σε εξωτερικό χώρο σκεφτείτε για παιχνίδια τόσο εξωτερικού όσο κι εσωτερικού χώρου σε περίπτωση που ο καιρός ή τα παιδιά αλλάξουν διάθεση.

παιχνιδια εξωτερικου χωρου

Μην πιέζετε τα παιδιά

Τα παιδιά δεν πρέπει να αισθάνονται ότι πρέπει να παίζουν συνεχώς. Στην πραγματικότητα τα μικρότερα παιδιά χρειάζονται μόνο ένα ή δύο παιχνίδια σε διάστημα μιας ώρας. Το «ελεύθερο» παιχνίδι είναι εξίσου απολαυστικό. Εάν κάποια από αυτά δε θέλουν να παίξουν μην τα πιέζετε αλλά αφήστε τα να συμμετάσχουν με άλλους τρόπους. Τα μικρότερα θα μπορούσαν για παράδειγμα να ανοίγουν και να κλείνουν τη μουσική όταν χρειάζεται και τα μεγαλύτερα να βοηθούν σε δυσκολότερες δραστηριότητες όπως το face painting.

παιδικο παρτυ γονεις

Το βρήκαμε στο all4mama.gr

Σχολιάστε μέσω του Facebook