Τα 5 καλύτερα θέματα για τη βάφτιση που ετοιμάζετε

Η οργάνωση της βάφτιση του παιδιού μας είναι μια πολύ όμορφη διαδικασία, που όμως όσο περνά ο καιρός και πλησιάζει η πολυπόθητη ημερομηνία μας αγχώνει.
Η πρώτη απόφαση που πρέπει να πάρετε (μετά την ημερομηνία της βάφτισης) είναι το θέμα της. Οι βαφτίσεις συνηθίζουν να έχουν ένα θέμα, μια διακοσμητική “γραμμή” έτσι ώστε όλα τα τμήματά της να είναι αρμονικά δεμένα μεταξύ τους και να απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα.
Από τι εξαρτάται;

Το θέμα μιας βάφτισης συνδέεται συνήθως με το φύλο του παιδιού, την εποχή της βάφτισης, το μέρος που γίνει, αλλά κυρίως με το προσωπικό γούστο των γονιών.

1. Classic Navy

Το θέμα που το έχουμε δει ξανά και ξανά, αλλά δεν το “χορταίνουμε” γιατί η αξία του είναι κλασσική. Το θαλασσινό στυλ αποτελεί μια υπέροχη επιλογή, ιδιαίτερα για καλοκαιρινές βαφτίσεις που οργανώνονται είτε σε νησί, είτε μακρυά από αυτό.
Τα βασικά χρώματα που “κινείστε” είναι το μπλε σκούρο, το άσπρο και το κόκκινο, αν και μπορείτε να κάνετε και παραλλαγές, σύμφωνα με το δικό σας γούστο, προτιμώντας στολίδια και υφάσματα στο χρώμα της άμμου και “βάζοντας” στο πλάνο σας το γαλάζιο ή ακόμα και το τυρκουάζ χρώμα.
Διακοσμείστε το τραπέζι με της βάφτισης με ένα μεγάλο σε μέγεθος στολίδι και προσθέστε τριγύρω του τα γλυκά και τις μπομπονιέρες που έχετε επιλέξει, σε ίδιους χρωματισμούς και σχέδια. Ένα ξύλινο κουτί γεμισμένο με άμμο, με μερικά κοχυλάκια μέσα και ένα άδειο μπουκάλι είναι αρκετό για να δώσει το ύφος που θέλετε.

Για μπομπονιέρα μπορείτε να διαλέξετε πουγκάκια στο χρώμα της άμμου (προτιμήστε υλικά που δεν γυαλίζουν, όπως λινάτσα) με ένα όμορφο μπλε τύπωμα με άγκυρα ή ακόμα και με το αρχικό του ονόματος του παιδιού σας.
Γλυκάκια όπως cake-pops με ζωγραφισμένο το σχέδιο της άγκυρας ή το γράμμα που θέλετε θα ολοκληρώσουν όμορφα το concept της βάφτισης.
navy2 navy

 

2. To Bee…or not to Bee

Το θέμα “Μέλισσα” αποτελεί ένα από τα πιο ουδέτερα, καθώς μπορεί να σταθεί σε βάπτιση και αγοριού και κοριτσιού. Το κίτρινο χρώμα κυριαρχεί εδώ, αλλά συνδυάζεται και με πολλά άλλα, όπως είναι το μπεζ, το καφέ, το γαλάζιο αλλά και το μοβ.
Στις διακόσμηση του τραπεζιού αλλά και γενικά του χώρου θα βοηθήσει πολύ να κρεμάσετε έτοιμα διακοσμητικά σε σχήμα μέλισσας, ενώ μια πρωτότυπη ιδέα για την μπομπονιέρα σας είναι να προσφέρετε μικρά βαζάκια με πολύ καλής ποιότητας ελληνικό μέλι.

Στη διακόσμηση του τραπεζιού προτιμήστε ηλίανθους. Πρόκειται για ένα λουλούδι που χαρίζει εξαιρετικό όγκο, είναι οικονομικό και θα το βρείτε χωρίς δυσκολία αν υπολογίζετε τη βάφτιση από τέλη Απριλίου μέχρι Ιούλιο.
Φροντίστε τα πάντα με λεπτομέρεια, όπως μια μικρή εικαστική πινελιά στις χαρτοπετσέτες και τα μαχαιροπίρουνα…να είστε σίγουρη ότι θα το προσέξουν όλοι!
bee1 bee2

 

3. Vintage Chic

Αν ο ρομαντισμός είναι η δεύτερη φύση σας και στο χέρι σας φοράτε ένα δαντελένιο βραχιόλι, τότε αυτό είναι το στυλ σας. Ταιριάζει περισσότερο σε βάφτιση για κοριτσάκι αν και δεν υπάρχει χρωματικός περιορισμός. Μπορεί το ροζ και το σομόν να κυριαρχεί αλλά στην πραγματικότητα ο Νο1 κανόνας του Vintage είναι: “Απαλά χρώματα & Δαντέλες”.
Μια “pink lemonade” φτιαγμένη με συνταγή της γιαγιάς και μεγάλες γυάλες γεμάτες με καραμέλες και ζαχαρωτά, θα συνθέσουν το απόλυτο Vintage σκηνικό.

 

Φροντίστε να μην λείπουν από τη διακόσμησή σας μικρά γλαστράκια με λουλούδια και κορδέλες στο χρώμα που επιλέξετε. Μικρά μπουκαλάκια με σκαλίσματα που παραπέμπουν στην εποχή της γιαγιάς γεμισμένα με περλέ καραμέλες ή κάποιο παραδοσιακό ποτό μπορούν να προσφερθούν ως μπομπονιέρα στους καλεσμένους σας. Μην ξεχάσετε να δέσετε μια σατέν κορδέλα ή δαντέλα στο λαιμό του μπουκαλιού.

vi2 vi4
4. “Under the Sea”

Αγαπημένα ψαράκια κολυμπούν στο βυθό της φαντασίας μας και μας εμπνέουν για πολλά περισσότερα. Αν αποτελεί και για σας αγαπημένο θέμα, τότε δείτε πώς μπορείτε να το οργανώσετε πολύ εύκολα.
Παραγγείλτε τα γλυκάκια σας και συζητήστε με τον ζαχαροπλάστη το θέμα που διαλέξατε. Εμπιστευτείτε κάποιον που πιστεύετε ότι θα “βάλει” τα δυνατά του για να σας χαρίσει τι καλύτερο αποτέλεσμα. Αν φτιάξετε μόνες σας cupcakes βρείτε στην αγορά ή και στο Internet έτοιμα ζαχαρωτά με σχέδια ψαράκια και θήκες γαλάζιες για να δώσετε την ιδέα της θάλασσας.
Διακοσμήστε το τραπέζι της βάφτισης με τραπεζομάντηλο άσπρο ή γαλάζιο και ρίξτε επάνω ένα μακρύ δίχτυ που θα ακουμπά πλούσια στο πάτωμα.
fish3 fish 1

Μια ωραία ιδέα για να δροσίσετε τους καλεσμένους σας είναι να έχετε μικρά μπουκαλάκια με νερό. Μην τα αφήσετε όμως έτσι, βγάλτε την ετικέτα και κολλήστε μια δική σας φαρδιά κορδέλα σε γαλάζιο χρώμα. Επάνω από αυτή κολλήστε με σιλικόνη διακοσμητικά ψαράκια και αστερίες. Όπως είπαμε και παραπάνω, αυτές είναι οι λεπτομέρειες που θα κάνουν αξέχαστη τη δική σας βάφτιση.

fish-1 fish3

 

5. Floral Spring

Αν αποφασίσετε να οργανώσετε μια ανοιξιάτικη βάφτιση, δεν υπάρχει καλύτερο θέμα από τα λουλούδια. Είναι άπειρα, είναι υπέροχα και γεμάτα χρώματα!
Σε αυτή, λοιπόν, την περίπτωση αυτό που πρέπει να επιλέξετε πρώτο είναι το λουλούδι που θα κυριαρχεί, ώστε να γνωρίζετε με ποιο χρώμα θα καταπιαστείτε. Η πρότασή μας για τις μπομπονιέρες είναι μικρά βαζάκια με πολύχρωμες καραμέλες ή σοκολατάκια σε σχήματα λουλουδιών. Βέβαια, μια ακόμα πιο πρωτότυπη και άκρως ανοιξιάτικη ιδέα είναι να προσφέρεται γραστράκια με μικρά λουλούδια (δείτε το εδώ) που πάνω τους θα δέσετε ένα μικρό πουγκάκι με κουφέτα.

Διακοσμήστε τις καρέκλες σας με συνθέσεις λουλουδιών που θα ζητήσετε από το ανθοπωλείο σας και θα τις δέσετε με υπέροχες φαρδιές κορδέλες.

Είτε επιλέξετε να αναθέσετε την οργάνωση της βάφτισης σε ένα γραφείο, είτε την επιμεληθείτε μόνοι σας, είναι καλύτερο να έχετε σκεφθεί καλά το θέμα που σας αρέσει περισσότερο καθώς και να έχετε συλλέξει μερικές φωτογραφίες με ιδέες της αρεσκείας σας. Εκτός από τον πολύτιμο χρόνο που θα “σώσετε” θα βοηθήσετε και τους συνεργάτες σας να καταλάβουν επακριβώς τι θέλετε να δημιουργήσετε.

Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι συγκλονιστικά όμορφο. Οι καλεσμένοι σας θα το απολαύσουν και εσείς θα είστε περήφανη για την άρτια διοργάνωση σε ένα από τα πιο σημαντικά event του παιδιού σας!

sp4 spring2

Δείτε κι άλλες ιδέες για βαπτίσεις

Πηγή: rontamil.gr

Σχολιάστε μέσω του Facebook