Παιδικο παρτυ παιδια

Τι μπορεί να μάθει το μικρό μας μέσα από ένα παιδικό πάρτυ;

Βασική προϋπόθεση;

Αν κι εφόσον η ηλικία του το επιτρέπει – δηλαδή αν το μικρό μας είναι από 3 ετών και πάνω – να το έχουμε δίπλα μας σε όλη τη διαδικασία: Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του πάρτυ μας.

Πριν…

Η οργάνωση είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι για την ομαλή διεξαγωγή του πάρτυ μας. Η σωστή προετοιμασία και μια προσεκτική ματιά στη λίστα των καλεσμένων είναι ίσως τα βασικότερα σημεία της. Παρ’ όλα αυτά όμως, δεν είναι τα μόνα μέσα από τα οποία το παιδί μας μπορεί να κερδίσει κάτι.

• Λίστα:

Δίνει στο παιδί την ευκαιρία αξιολογήσει τις σχέσεις του με τα παιδάκια που έχει γύρω του. Να συγκρίνει και να ζυγίσει τις «φιλίες» του. Τι του δίνει το καθένα από αυτά; Με ποια περνάει καλά; Ποια θέλει να έχει δίπλα τους τη μεγάλη αυτή μέρα;

• Ψώνια:

Μια βόλτα στα μαγαζιά είναι ότι πρέπει για να βάλουμε το μικρό μας στη διαδικασία να σκεφτεί τι χρειαζόμαστε για το πάρτυ μας (καλό είναι να έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τις αγορές μας από την προηγούμενη μέρα) και μια πολύ καλή ευκαιρία για να του αναθέσουμε μια «αποστολή». Μπορεί π.χ. να είναι υπεύθυνο για τα ποτά! Πήραμε όλα τα ποτά που χρειαζόμαστε; Μήπως ξεχάσαμε κάτι; Πρόκειται για μια διαδικασία μέσα από την οποία μαθαίνει να αναλαμβάνει πράγματα, να έχει ευθύνες και φυσικά, να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί προκειμένου να φέρει εις περάς ό,τι έχει αναλάβει.

• Μαγείρεμα:

Μπαίνοντας στην κουζίνα, το μικρό μας μπορεί να κερδίσει πάρα πολλά πράγματα. Μπορεί να μάθει ποιες είναι οι υγιεινές τροφές που θα πρέπει να επιλέγουμε για την διατροφή μας και ποιες χρειάζεται να περιορίζουμε. Εξασκεί τη λεπτή κινητικότητα του βοηθώντας μας π.χ. να πλάσουμε κεφτεδάκια. Αν είναι πιο μικρό, μπορεί να κάνει εξάσκηση στα χρώματα π.χ. «Ποια χρώματα έχει η σαλάτα μας;», τα γράμματα π.χ. «Θα μου πεις από πιο γράμμα αρχίζει αυτό το φρούτο;», ή τους αριθμούς π.χ. «Πόσα αβγά χρειαζόμαστε για το κέικ μας;». Αυτά είναι κάποια από τα πράγματα τα οποία θα «πάρει». Υπάρχει όμως κάτι πολύ πολυτιμότερο το οποίο μαθαίνει να προσφέρει: Τη βοήθειά του!

• Προσκλητήρια – Στολισμός:

Αν θέλουμε να βοηθήσουμε το μικρό μας να ενεργοποιήσει τη φαντασία του και να εξασκήσει τη δημιουργικότητά του, η κατασκευή των προσκλητηρίων και η διαδικασία του στολισμού είναι δύο υπέροχες ευκαιρίες.

ιδεες για παιδικο παρτυ

Κατά τη διάρκεια…

Για πολλούς γονείς το πάρτυ φαντάζει απλά ένας μεγάλος μπελάς γεμάτος φασαρία και μπόλικο συμμάζεμα. Κι όμως, είναι μια πολύ σημαντική κοινωνική εκδήλωση ιδανική για να εφαρμόσουν τα παιδιά όλους τους «καλούς τρόπους» που τους έχουμε διδάξει.

• Καλωσόρισμα:

Το μικρό μας έχει την τιμητική του. Τόσος κόσμος έχει έρθει ειδικά για εκείνο. Θα πρέπει να υποδεχτεί τους καλεσμένους, να τους καλωσορίσει στο σπίτι και φυσικά, να τους ευχαριστήσει για τα δώρα που του φέρνουν – ασχέτως με το αν του αρέσουν ή όχι! Η κίνηση είναι άλλωστε αυτό που μετράει!

• Παιχνίδι:

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε τα φιλαράκια μας να νιώσουν σαν στο σπίτι τους. Μέσα από το παιχνίδι το μικρό μας θα έρθει ακόμα πιο κοντά με τους φίλους του. Θα εξασκήσει την καλή διαγωγή του περιμένοντας τη σειρά του για να παίξει και τη γενναιοδωρία του προσφέροντας απλόχερα τα παιχνίδια του στα υπόλοιπα παιδάκια.

Στο τέλος…

Όλα κύλησαν ρολόι! Τα παιδάκια ήρθαν, κόψαμε την τούρτα, ευχήθηκαν στο μικρό μας και έφυγαν γεμάτα όμορφες αναμνήσεις. Και τώρα, τι κάνουμε;

• Επιχείρηση «συμμάζεμα»:

Να μια απίθανη ευκαιρία για να καταλάβει το αγγελούδι μας ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες τις οποίες θα πρέπει να δεχόμαστε. Περάσαμε υπέροχα και τώρα έφτασε η ώρα να συγυρίσουμε το σπίτι. Η βοήθεια του μικρού εορτάζοντα είναι απαραίτητη! Μπορεί να ρίξει τα χάρτινα πιατάκια – ποτηράκια στη σακούλα των σκουπιδιών, να μας φέρει τις άδειες πιατέλες στην κουζίνα ή να μαζέψει τα σκόρπια παιχνίδια.

Πηγή: fthis.gr

Σχολιάστε μέσω του Facebook