μπαλονια για παρτυ

Μάλλον θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί όταν φουσκώνετε μπαλόνια για το παιδικό πάρτυ

Ετοιμάζετε το πάρτυ των παιδιών και φυσικά προμηθευτήκατε πολλά χρωματιστά μπαλόνια για να διακοσμήσετε το χώρο που τα παιδιά θα παίζουν και θα σβήσουν την τούρτα.

Το ξέρετε πώς η αθώα φαινομενικά κίνηση σας να φουσκώσετε τα μπαλόνια ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ακοή των παιδιών σας;

Ναι σωστά διαβάσατε αυτό το κλασικό παιδικό και όχι μόνον αντικείμενο διασκέδασης είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο τη στιγμή που σκάει.

φουσκωμα μπαλονιων

Ο κρότος που κάνει το μπαλόνι όταν σκάσει, είναι ισχυρότερος κι αυτού ενός πυροβολισμού με καραμπίνα. Ο δυνατότερος θόρυβος καταγράφεται όταν τα μπαλόνια σκάσουν λόγω του υπερβολικού φουσκώματος με αέρα, αλλά διόλου ευκαταφρόνητος δεν είναι και ο θόρυβος που κάνουν τα μπαλόνια όταν σκάνε με τη βοήθεια καρφίτσας ή αν τα σφίξεις δυνατά στην αγκαλιά σου.

Προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, οι ειδικοί έσκασαν μπαλόνια, φορώντας πάντα προστατευτικά στα αυτιά τους και αφού τοποθέτησαν μπροστά τους ένα μικρόφωνο.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Αλμπέρτα διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος για τα μπαλόνια που ήταν γεμάτα με υπερβολικό αέρα καθώς έσκαγαν με κρότο που έφτανε τα 168 ντεσιμπέλ, δηλαδή τρία ντεσιμπέλ περισσότερο από τον πυροβολισμό με καραμπίνα.

Μάλιστα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο θόρυβος που κάνουν τα μπαλόνια ξεφεύγει πολύ από τα ασφαλή όρια και μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στην ακοή ιδιαίτερα των μικρότερων σε ηλικία παιδιών.

Όπως καταλαβαίνετε μάλλον θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί όταν θα ξαναφουσκώσετε κάθε λογής μπαλόνια!

Πηγή: infokids.gr

Σχολιάστε μέσω του Facebook