πινιατα πως φτιαχνεται

Πινιάτα πως φτιάχνεται

Η πινιάτα είναι μία καταπληκτική ιδέα για διακόσμηση αλλά και τη διασκέδαση των παιδιών για κάθε πάρτυ. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πινιάτα, εαν πιάνουν λίγο τα χέρια σας σε κάθε σχήμα, σχέδιο και μέγεθος.

 

Η πινιάτα ή αλλιώς piñata όπως την λένε η ξένοι, είναι μία πολύ δημοφιλείς παροχή στα παιδικά πάρτυ που προήλθε από το Μεξικό. Είτε πρόκειται για παιδικό πάρτυ, είτε για γάμο, είτε για πάρτυ ενηλίκων δεν γίνεται να μην υπάρχει πινιάτα.

Το παιχνίδι της πινιάτας παίζεται ως εξής, δένουμε τα μάτια του διαγωνιζόμενου (εαν είναι πάνω από 7 ετών), του δίνουμε το ειδικά διαμορφωμένο ρόπαλο και κρεμάμε την πινιάτα σε ένα ψηλό σημείο. Στη συνέχεια προσπαθεί να την χτυπήσει και να την σπάσει. Δοκιμάζει μέχρι 3 φορές και στη συνέχεια παίζει ο επόμενος παίχτης. Μόλις σπάσει η πινιάτα θα πέσουν τα υλικά που έχετε τοποθετήσει μέσα και θα τρέξουν όλοι να τα μαζέψουν. Και κάπως έτσι παίζεται το παιχνίδι της πινιάτας.

 

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΙΝΙΑΤΑ

Το παραδοσιακό σχήμα της πινιάτας είναι το αστέρι. Αλλά πλέον μπορείτε να βρείτε πινιάτα σε διάφορα σχέδια, μεγέθη, φιγούρες και σχήματα. Εαν έχετε αποφασίσει να κάνετε μία πινιάτα παρακάτω θα βρείτε τα βήματα για να κάνετε ένα εύκολο σχήμα τύπου μπάλα.

Βήμα 1. Πρώτα απ’ όλα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την πινιάτα.

Θα χρειαστείτε:

  • 3 κούπες νερό
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 μπαλόνι
  • χρωματιστά γκοφρέ
  • ψαλίδι
  • κορδόνι
  • παλιές εφημερίδες
  • βελόνα
  • νερομπογιές

 

Βήμα 2. Το φουσκωμένο μπαλόνι θα σας χρησιμεύσει για να πάρετε το σχήμα που επιθυμείτε και η εφημερίδα είναι να τυλίξετε το μπαλόνι και να κάνετε την τεχνική paper mache, έτσι το σχήμα του μπαλονιού θα παραμείνει άθικτο και θα μπορείτε να “χτίσετε” πάνω του, αφού στεγνώσει καλά.

pos-ftiaxnw-piniata-step2

 

Βήμα 3. Φουσκώστε το μπαλόνι και δέστε το με έναν κόμπο ώστε να μην χάνει αέρα. Σε ένα μπολ αναμίξτε 2 κούπες αλεύρι και 3 κούπες νερό. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, κοψτε την εφημερίδα σε μακριές λωρίδες με το ψαλίδι.

pos-ftiaxnw-piniata-step3

 

Βήμα 4. Βεβαιωθείτε πως έχετε κόψει τις λωρίδες προσεχτικά και είναι 1″ ίντσα σε πάχος. Στη συνέχεια παίρνετε μία μία λωρίδα και την βουτάτε μέσα στο μείγμα που έχετε φτιάξει. Μόλις έχουν πάρει αρκετό από το μείγμα την κολλάτε πάνω στο μπαλόνι από πάνω προς τα κάτω. Η ιδέα είναι να καλύψετε το μπαλόνι ολόκληρο με εφημερίδες και να αφήσετε μία μικρή τρύπα στο κάτω μέρος ώστε να μπορέσει να βγει το μπαλόνι έπειτα.

pos-ftiaxnw-piniata-step4

 

Βήμα 5. Τοποθετήστε το μπαλόνι σε μία μεριά για να στεγνώσουν όλες οι λωρίδες εντελώς. Αφού στεγνώσει η πρώτη στρώση μπορείτε να περάσετε και δεύτερη και τρίτη στρώση. Όσο πιο πολλές στρώσεις έχει η πινιάτα τόσο πιο δύσκολα θα σπάσει έπειτα. Κάθε στρώση που περνάτε πρέπει να την αφήνετε να στεγνώσει εντελώς (ίσως ένα πιστολάκι να βοηθήσει την κατάσταση).

pos-ftiaxnw-piniata-step5

 

Βήμα 6. Αφού στεγνώσει και η τελευταία στρώση θα πάρετε μία καρφίτσα, θα σκάσετε το μπαλόνι και θα το αφαιρέσετε από την τρύπα που είχατε αφήσει στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσετε τις νερομπογιές για να χρωματίσετε την πινιάτα σε όποιο χρώμα εσείς επιθυμείτε. Μπορείτε να σχεδιάσετε διάφορα σχέδια για να την κάνετε πιο όμορφη. Αφού στεγνώσουν και οι νερομπογιές σειρά έχει το γκοφρέ. Θα τα κόψετε σε μικρές λωρίδες περίπου 5 εκατοστά και θα ξεκινήσετε να τις κολλάτε από κάτω προς τα πάνω με κόλλα.

pos-ftiaxnw-piniata-step6

 

 

Βήμα 7. Από το πάνω άνοιγμα γεμίστε την με μικροπαιχνίδια και ζαχαρωτά για τους καλεσμένους. Στο τέλος χρησιμοποιείστε κάτι αιχμηρό και κάντε 2 τρύπες ώστε να περάσετε το κορδόνι από την μία μεριά στην άλλη. Το κορδόνι θα σας χρειαστεί για να κρεμαστεί από ένα ψηλό σημείο η πινιάτα.

pos-ftiaxnw-piniata-final-step

Συγχαρητήρια φτιάξατε την πρώτη σας πινιάτα!!!!!

Εάν δεν σας πέτυχε όπως την φανταζόσασταν ή βρίσκετε πολύ δύσκολη την κατασκευή, μπορείτε να πάρετε μία έτοιμη από το Piniata.gr που είναι το μεγαλύτερο eshop για πινιάτες στην Ελλάδα.

Επίσης θα χρειαστείτε ειδικά διαμορφωμένο ρόπαλο για πινιάτα αλλά και γέμισμα για πινιάτα .

Σχολιάστε μέσω του Facebook