πυροτεχνηματα

Πως να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια βεγγαλικα για πάρτυ

Όταν έρχεται η ώρα του πάρτυ, γενεθλίων, παιδικό, οτιδήποτε, η διαδικασία προετοιμασίας είναι ένα ευχάριστο κομμάτι. Η δημιουργικότητα φτάνει κόκκινο όσον αφορά το πως θα διακοσμήσετε το χώρο, από λεζάντες μέχρι τα ποτηράκια. Οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις, για το φαγητό, το γλυκό, τη μουσική ή δραστηριότητες και παιχνίδια. Σκεφτήκατε όμως πως μπορείτε να οργανώσετε ένα σόου με βεγγαλικά για να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας;

 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ωστόσο να προσέξετε πολύ τα μέτρα ασφαλείας για τη ρίψη πυροτεχνημάτων. Δε θα θέλατε το χαρμόσυνο γεγονός να μετατραπεί σε τραγωδία. Φυσικά, δεν πρέπει να φοβάστε τη χρήση τους ούτε να την αποφύγετε, αρκεί να ενημερωθείτε για τα μέτρα που πρέπει να λάβετε ώστε να διεξαχθεί το σόου πυροτεχνημάτων με ασφάλεια. Ας δούμε μερικούς κανόνες παρακάτω.

Η τοποθεσία πρέπει να είναι κατάλληλη

πυροτεχνηματα τοποθεσια

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να κάνετε ρίψη πυροτεχνημάτων σε κλειστό ή πυκνοκατοικημένο χώρο, ούτε κοντά σε δάση, ή μέρη με πολύ πράσινο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε άφοβα σε ανοιχτούς χώρους, χωρίς πέτρες, χιόνι, ή άμμο. Οτιδήποτε τριγύρω είναι εύφλεκτο ή θέτει σε κίνδυνο τη φύση, ανθρώπους, ή ζώα, απαγορεύει τη ρίψη πυροτεχνημάτων. Όταν βεβαιωθείτε πως ο χώρος είναι κατάλληλος, ορίστε μια περίμετρο ασφαλείας στην οποία δεν πρέπει να έχει πρόσβαση κανένα άτομο – ειδικά τα παιδιά! Μια καλή ιδέα είναι να ορίσετε το χώρο με μια ταινία ασφαλείας.

Ο καιρός είναι σύμμαχός σας

πυροτεχνηματα καιρος

Πριν ρίξετε βεγγαλικά οφείλετε να ελέγξετε τις καιρικές συνθήκες. Προφανώς, δεν μπορείτε να πετάξετε βεγγαλικά αν βρέχει, γιατί δε θα έχετε κανένα αποτέλεσμα. Αυτό που απαγορεύεται όμως δια ροπάλου είναι να πετάξετε βεγγαλικά αν υπάρχει πολύς αέρας. Υπάρχει πιθανότητα να φύγει σπινθήρας και να καταλήξει σε σπίτια ή φυτά και να προκαλέσει πυρκαγιά. Παράλληλα, άσχετα με τις καιρικές συνθήκες πρέπει πάντα να έχετε κοντά σας πυροσβεστήρα ή λάστιχο νερού για να μπορέσετε να σβήσετε τη φωτιά αν υπάρξει πιθανή πυρκαγιά.

Μη ρίχνετε όλα τα βεγγαλικά μαζί!

πυροτεχνηματα ολα μαζι

Είναι αδύνατον, αλλά και επικίνδυνο, να ρίξετε όλα τα βεγγαλικά μαζί, ή δύο-δύο. Πρέπει να ρίχνετε ένα πυροτέχνημα τη φορά, διότι η ταυτόχρονη διαχείρισή τους δεν είναι εφικτή ακόμα και από επαγγελματίες. Φυσικά, πρέπει να γνωρίζετε πως πρέπει να πετάτε στα σκουπίδια τα ελαττωματικά πυροτεχνήματα που δε σας φαίνονται σωστά κατασκευασμένα, και όχι να τα χρησιμοποιείτε. Μια σωστή πρακτική είναι να αγοράζετε πάντα βεγγαλικά καλής ποιότητας από αξιόπιστους προμηθευτές, που λειτουργούν τέλεια και πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Τα αυτοσχέδια βεγγαλικά μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στη φύση αλλά και σοβαρό τραυματισμό στους χρήστες.

Προσοχή στα απορρίμματα

Όταν τελειώσετε με τη ρίψη πυροτεχνημάτων βεβαιωθείτε πως το χρησιμοποιημένο εξάρτημα έχει σβήσει εντελώς και δεν πρόκειται να αναφλεγεί. Για αυτό, πρώτα ρίξτε τα σε ένα κουβά με νερό και αφού περάσει κάποια ώρα και είστε σίγουροι πως έχουν σβήσει, πετάξτε τα στα σκουπίδια.

Αλκοόλ και βεγγαλικά δεν πάνε μαζί

Χρυσός κανόνας για τη χρήση πυροτεχνημάτων: Μην καταναλώνετε αλκοόλ όταν πρόκειται να ρίξετε βεγγαλικά. Πρέπει να είστε νηφάλιοι ώστε να διαχειριστείτε τη διαδικασία ρίψης με αυξημένα αντανακλαστικά. Όπως προαναφέραμε, υπάρχει πάντα πιθανότητα κάτι να πάει στραβά, και εσείς θα πρέπει να είστε υπ’ ατμών για να μην κινδυνέψει κανείς.

Σχολιάστε μέσω του Facebook