εφηβικο παρτυ

Εφηβικό πάρτυ: πώς θα καταφέρετε να μη χάσετε τη μπάλα με τους απαιτητικούς εφήβους

Τα εφηβικά πάρτυ έχουν έναν διαφορετικό βαθμό δυσκολίας από τα παιδικά πάρτυ που έχουν συνηθίσει οι γονείς. Σαφώς, τα παιδικά πάρτυ μπορούν να αφήσουν το σπίτι σωστό ερείπιο και να κοστίσουν μια περιουσία λόγω της τούρτας και του κλόουν, όμως τα εφηβικά πάρτυ είναι περίπλοκα, ακριβώς επειδή έχουν να κάνουν με εφήβους. Οι έφηβοι είναι εκ των πραγμάτων ατίθασοι και θέλουν να τεστάρουν τα όριά τους απέναντι στους ενήλικες. Έτσι, ένα πάρτυ μπορεί να ξεφύγει αρκετά και να οδηγήσει σε καταστάσεις που κανείς δεν θέλει. Όμως, υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα, αρκεί να γίνουν λεπτές κινήσεις.

 

karaoke partyΟ βασικός κανόνας είναι η διαπραγμάτευση. Μην παρουσιάσετε στο παιδί σας προκαθορισμένους κανόνες που θα το δεσμεύουν σε σημείο που θα νιώθει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα δικό του. Στο ζήτημα της μουσικής, για παράδειγμα, ο γιος σας ή η κόρη σας θα σας ζητήσει σίγουρα έναν dj. Είναι αναμφίβολο πως ο dj μπορεί να απογειώσει το πάρτυ και να δημιουργήσει τέλεια ατμόσφαιρα, όμως δεν είναι πάντα εφικτή αυτή η επιλογή είτε για οικονομικούς λόγους, είτε γιατί μπορεί να ενοχληθούν οι γείτονες από τη δυνατή μουσική. Σε αυτή την περίπτωση, μην απορρίψετε την πρόταση του παιδιού χωρίς να αντιπροτείνετε κάτι άλλο. Εξηγήστε του γιατί ένας dj δεν γίνεται να έρθει και δώστε του άλλες ιδέες όπως για παράδειγμα να διαλέξει έναν φίλο του να αναλάβει το ρόλο αυτό ή ακόμα και να το κάνει το ίδιο το παιδί. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε κάποια εφαρμογή για τον υπολογιστή ή την παιχνιδομηχανή στην τηλεόραση για karaoke. Το karaoke είναι περισσότερο διασκεδαστικό από τη μουσική του dj, δημιουργεί περισσότερο γέλιο και φέρνει τους καλεσμένους κοντά.

 

Για τη διοργάνωση του πάρτυ, τα χέρια θα σας λύσει ένας βοηθός. Αν υπάρχει κάποιος μεγαλύτερος αδερφός ή αδερφή ή κάποιο άλλο άτομο στην ευρύτερη οικογένεια γύρω στα 20, τότε μπορείτε να ησυχάσετε σε μεγάλο βαθμό. Η ηλικία αυτή φαντάζει στους εφήβους ως μαγική χωρίς όμως ακόμα να κατατάσσεται στον κόσμο των ενηλίκων, κατά του οποίου απαιτείται αντίσταση. Αυτό το άτομο μπορεί να διαπραγματευτεί όλες τις λεπτομέρειες με τον έφηβο αλλά να έχει και ενεργό ρόλο κατά τη διάρκεια του πάρτυ. Μπορεί να αναλάβει χρέη dj για λίγο, να συντονίσει το karaoke, ακόμα και να ανοίξει μια συζήτηση με τα παιδιά που θα τα κρατήσει απασχολημένα για αρκετή ώρα, εφόσον βέβαια οι καλεσμένοι είναι λίγοι σε αριθμό.karaoke party

 

Σε κάθε περίπτωση, κόκκινη γραμμή για εσάς, την οποία καλό είναι να μη διαπραγματευτείτε και να κρατήσετε ακλόνητη την αυστηρότητά σας, είναι το ζήτημα του αλκοόλ. Ο έφηβος, ειδικά αν πρόκειται για ηλικία πάνω από τα δεκαπέντε, θα ζητήσει να υπάρχει αλκοόλ στο πάρτυ. Όμως, το αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις εκτός ορίων και φυσικά να δυσαρεστήσει τους υπόλοιπους γονείς. Φροντίστε να έχετε φαγητό που θα λατρέψουν οι έφηβοι, όπως πίτσα, hamburger και πατατάκια και όλα θα κυλήσουν ομαλά.

 

 

Δείτε κι άλλες ιδέες για εφηβικά πάρτυ.

Σχολιάστε μέσω του Facebook