κλοουν

Κλόουν στο παιδικό πάρτυ, τι κάνει και πόσο απαραίτητος είναι τελικά;

Στη σημερινή εποχή δεν είναι λίγοι οι γονείς που προβληματίζονται με τα έξοδα που έχει ένα παιδικό πάρτυ και προσπαθούν να περικόψουν όσο το δυνατόν περισσότερες δαπάνες. Μέσα σε αυτή τη λογική σκέφτονται το αν χρειάζεται κάποιος ανιματέρ ή κλόουν για το πάρτυ ή μήπως θα μπορούσαν να τον αποφύγουν και να ψυχαγωγήσουν μόνοι τους τα παιδιά. Αν και δεν αμφισβητείται από κανέναν ότι οι γονείς έχουν πάντα τις καλύτερες προθέσεις, το ζήτημα της διασκέδασης των παιδιών είναι αρκετά σημαντικό, αν όχι το σημαντικότερο στα παιδικά πάρτυ και ένας κλόουν μπορεί να κάνει θαύματα σε αυτόν τον τομέα. Πριν αποφασίσετε, όμως, καλό είναι να ξέρετε τι ακριβώς κάνει ένας κλόουν και τι μπορείτε να περιμένετε από αυτόν, έτσι ώστε να έχετε μια πλήρη άποψη για τα καθήκοντά του και για το αν μπορείτε να τα αναλάβετε εσείς.

Θα κάνει μία ξεχωριστή υποδοχή στα παιδιά

Ο κλόουν είναι ντυμένος καταρχάς με κάποια στολή που έχετε αποφασίσει μαζί και πάντα με βάση και τις επιθυμίες του παιδιού. Μπορεί να φοράει την παραδοσιακή στολή ενός κλόουν, αλλά αν το πάρτυ είναι θεματικό μπορεί να έχει ντυθεί ως κάποιος συγκεκριμένος ήρωας. Με αυτή την εντυπωσιακή στολή θα υποδέχεται τους μικρούς σας καλεσμένους και θα τους κάνει να νιώθουν άνετα και να βρίσκουν τη διάθεση για παιχνίδι. Επιπλέον, θα τους προσέχει, ώστε εσείς να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να μπορείτε να επιμεληθείτε τις άλλες λεπτομέρειες του πάρτυ.

κλοουν

Θα παρουσιάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα

Στη συνέχεια, ο κλόουν θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κουκλοθέατρο, ταχυδακτυλουργικά τρικ, κατασκευές με μπαλόνια, face painting ή τη διοργάνωση ομαδικών παιχνιδιών. Συνήθως και ανάλογα με τη συνεννόηση που έχει γίνει, ο κλόουν πρώτα παρουσιάζει κάτι, ώστε να συγκεντρώσει όλα τα παιδιά γύρω του και να τα εντυπωσιάσει και έπειτα τα χωρίζει σε ομάδες και τα βοηθάει να παίξουν κάποιο ομαδικό παιχνίδι. Ο κλόουν έχει κύρος απέναντι στα παιδιά λόγω της στολής και της παράστασής του και έτσι μπορεί να τα κρατήσει ήσυχα και οργανωμένα για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Στο τέλος, μοιράζει δωράκια στους νικητές και τον εορτάζοντα και βάζει μουσική για χορό και τραγούδι.

klooun6

Θα κρατήσει απασχολημένα τα παιδιά για όλη τη διάρκεια του πάρτυ

Η συνεργασία σας με το κλόουν θα διαρκέσει από 1 έως 3 ώρες, όσο δηλαδή και το παιδικό πάρτυ. Κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών τα παιδιά θα είναι απασχολημένα με δημιουργικό τρόπο και δεν θα βαριούνται. Η μεγαλύτερη απειλή για ένα παιδικό πάρτυ είναι το να μην έχουν τα παιδιά τι να κάνουν και να ξεκινήσουν οι γκρίνιες και οι καυγάδες. Γι’ αυτό αξίζει να επενδύσετε σε έναν ανιματέρ. Κανείς δεν θα σας παρεξηγήσει αν φτιάξετε πιο απλό φαγητό για να γλιτώσετε κάποια έξοδα και ακόμα και το ίδιο σας το παιδί δεν θα σας κρατήσει μούτρα, αν η τούρτα του είναι πιο απλή, εφόσον ξέρει ότι το πάρτυ του θα είναι επιτυχημένο χάρη στον κλόουν.

Στην τελική, αυτό που όλοι επιθυμούν είναι τα παιδιά να περάσουν ένα χαρούμενο απόγευμα και να βγάλουν την ενέργειά τους με τους φίλους τους. Ίσως, λοιπόν, είναι καλύτερα να μην διοργανώνετε πάρτυ τόσο συχνά, αλλά όταν το κάνετε να μένει αξέχαστο σε όλους!

klooun4

Δείτε κι άλλες ιδέες για παιδικά πάρτυ.

Σχολιάστε μέσω του Facebook