Παιδικό πάρτυ 5 ετών

Παιδικό πάρτυ για παιδιά κάτω των 5 ετών: έτσι θα τα κρατήσετε απασχολημένα

Τα μικρά παιδάκια παρουσιάζουν την έξτρα δυσκολία στα παιδικά πάρτυ ότι κουράζονται γρήγορα, δεν συγκεντρώνονται εύκολα και είναι σχεδόν αδύνατον να τα χωρίσει κάποιος ανιματέρ σε ομάδες, ώστε να διοργανωθούν ομαδικά παιχνίδια. Μήπως αυτό σημαίνει ότι ένα πάρτυ με παιδιά κάτω των 5 ετών είναι καταδικασμένο να αποτύχει; Όχι βέβαια! Απλώς, πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλες δραστηριότητες, που θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα για κάποια ώρα, θα τα κάνουν να παίξουν με την ψυχή τους, για να βγάλουν την ενέργειά τους και θα τους δώσουν νέα ερεθίσματα που θα τα εντυπωσιάσουν και θα τα ψυχαγωγήσουν. Νομίζετε ότι τέτοιες δραστηριότητες είναι αδύνατον να βρεθούν; Διαβάστε παρακάτω και διαλέξτε όποια σας αρέσει ή κάντε ένα συνδυασμό στο πάρτυ του δικού σας παιδιού!

Φουσκωτοί πύργοι

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι για μικρά παιδιά είναι οι φουσκωτοί πύργοι, οι οποίοι έχουν συνήθως και διάφορα άλλα παιχνίδια, όπως τσουλήθρα, τραμπολίνο και μπάλες. Το καλό με τα φουσκωτά αυτά παιχνίδια είναι ότι είναι απολύτως ασφαλή ακόμα και για μικρά παιδιά και ξετρελαίνουν ακόμα και τους πιο διστακτικούς, ενώ παράλληλα σπανίως απαιτούν κάποιον ανιματέρ να επιβλέπει, αφού αυτό μπορεί να το κάνει και κάποιος γονιός, εκτός αν πρόκειται για πάρτυ με πολύ μεγάλο αριθμό καλεσμένων. Παράλληλα, ανάλογα και με το μέγεθός τους χωράνε στα περισσότερα σπίτια, ενώ μπορούν να στηθούν και σε εξωτερικό χώρο.

φουσκωτοι πυργοι

Η πιο εύκολη εκδοχή της πινιάτας

Το κλασικό παιχνίδι, όπου ένα παιδί με κλειστά μάτια προσπαθεί να χτυπήσει με ένα ρόπαλο την πινιάτα μέχρι να σπάσει, είναι αρκετά δύσκολο για πολύ μικρά παιδιά. Για αυτό, υπάρχει και μια δεύτερη εκδοχή, κατάλληλη για μικρά παιδιά με την καθοδήγηση ενός ενήλικα. Σε αυτήν, κρέμονται πολλά σκοινάκια από την πινιάτα και κάθε παιδάκι που σηκώνεται, αντί να προσπαθεί να σπάσει με ρόπαλο την πινιάτα, απλώς τραβάει το σκοινάκι. Κάποιο τυχερό παιδί θα τραβήξει το σκοινάκι που θα ανοίξει την πινιάτα και θα ξεχυθούν όλα τα παιχνιδάκια στο πάτωμα. Μια άλλη εναλλακτική είναι να προσπαθούν τα παιδιά να χτυπήσουν την πινιάτα με ένα ελαφρύ ρόπαλο και με ανοιχτά μάτια.

πινιατα με κορδελες

 

Κουκλοθέατρο ή Καραγκιόζης

Αν θέλετε να ψυχαγωγήσετε τους μικρούς σας καλεσμένους στο πάρτυ, τότε το κουκλοθέατρο είναι μια πολύ καλή λύση. Κρατάει λίγο, εντυπωσιάζει τα παιδιά, τα κάνει να γελούν και τα ωθεί να συμμετέχουν, να απαντούν σε ερωτήσεις και να απολαμβάνουν χαρούμενες στιγμές με τους φίλους τους. Σε αντίστοιχη λογική κινείται ο Καραγκιόζης που πάντα καταφέρνει να κάνει τα παιδιά να γελούν, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια.

Ταχυδακτυλουργός

Ένα είναι σίγουρο: δεν υπάρχει παιδί που δεν θα εντυπωσιαστεί με έναν ταχυδακτυλουργό, ο οποίος κάνει μπροστά στα μάτια του μαγικά κόλπα και εντυπωσιακά τρικ με ζωάκια, μπάλες και φωτιές. Συχνά, το νούμερο του μάγου μπορεί να συνδυαστεί με το κουκλοθέατρο, για να κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα και εντυπωσιασμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του πάρτυ.

ταχυδακτυλουργος μαγος

Σχολιάστε μέσω του Facebook