survivor party

Παιχνίδια για Survivor party τα Top 5

Το survivor party είναι μια πρωτότυπη ιδέα για παιδικά πάρτυ σε εξωτερικούς χώρους. Ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες και στα δύο φύλα, προάγει την ομαδικότητα των παιδιών και τα κάνει να νιώθουν ότι παίζουν σε έναν παρόμοιο στίβο μάχης με αυτόν που βλέπουν στην τηλεόραση. Αν το παιδί σας και οι φίλοι του δεν ξεκολλούν από την τηλεόραση και τα παιχνίδια επιβίωσης, τότε το survivor party είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να τους κάνετε. Το στήσιμο του στίβου μάχης θα αναλάβουν οι ανιματέρ, οι οποίοι θα χωρίσουν τα παιδιά σε ομάδες και θα διοργανώσουν τα παιχνίδια με βάση τον εξοπλισμό που θα αποτελείται από διάφορα αντικείμενα και διακοσμητικά στοιχεία, για να μπουν όλοι στο κλίμα του πάρτυ και στο πετσί του ρόλου ως αγωνιστές σε κάποιο εξωτικό νησί. Τα καλύτερα παιχνίδια για ένα survivor party, τα οποία είναι μεν ακίνδυνα, αλλά αυξάνουν την αδρεναλίνη και τον ενθουσιασμό των παιδιών, είναι τα παρακάτω:

Αγώνες ταχύτητας με εμπόδια

Το πιο κλασικό παιχνίδι, που το βλέπαμε κατά κόρον και στην τηλεόραση, είναι το πέρασμα από διάφορα εμπόδια σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρόνο. Τα παιδιά που συμμετέχουν καλούνται να περάσουν από τούνελ και κάτω από χαμηλά εμπόδια, να ισορροπήσουν σε δοκούς, να σκαρφαλώσουν και να γλιστρήσουν σε διάφορες επιφάνειες, ώστε να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους πριν τον αντίπαλό τους. Είναι μια αθλοπαιδιά που λατρεύουν όλοι, επειδή συνδυάζει ταχύτητα, ευλυγισία, ισορροπία και ψυχραιμία, για να ολοκληρωθεί.

survivor party εμποδια

Τσουβαλοδρομίες

Στις τσουβαλοδρομίες, οι καλεσμένοι του πάρτυ φορούν ένα τσουβάλι στα πόδια τους, ώστε να μη μπορούν να περπατήσουν κανονικά, και πηδώντας προσπαθούν να διανύσουν γρήγορα μια καθορισμένη απόσταση. Είναι ένα κλασικό παιχνίδι που φέρνει πάντα πολλά γέλια, αφού αυτό που μοιάζει εύκολο δεν είναι και τόσο τελικά…

τσουβαλοδρομιες

Παιχνίδια ευστοχίας

Στα παιχνίδια ευστοχίας, τα παιδιά πρέπει να πετύχουν κάποιον στόχο είτε με τη μορφή τοξοβολίας είτε ρίχνοντας μια μπάλα μέσα στο καλάθι ή πετώντας την, ώστε να ρίξει το στόχο. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τα αγωνίσματα, στα οποία το μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ταχύτητα και η δύναμη, οπότε αξιοποιούνται όλα τα ταλέντα των παιδιών, αγοριών και κοριτσιών και η επιδεξιότητα του καθενός έρχεται στο προσκήνιο.

παιχνιδι ευστοχιας

Παιχνίδια με πάζλ

Είτε ως ξεχωριστό παιχνίδι είτε ενταγμένο ως διακεκριμένο στάδιο στους αγώνες με εμπόδια, το πάζλ αναδεικνύει μια άλλη πλευρά των συμμετεχόντων πέρα από την ταχύτητα και τη σωματική διάπλαση. Έτσι, θα είναι ευχαριστημένα ακόμα και τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν και τόσο με τις αθλοπαιδιές, είναι όμως ευφυή και επιδέξια σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

παιχνιδια με παζλ

Κουίζ

Όπως βλέπαμε και στο Survivor της τηλεόρασης, έτσι και το survivor party μπορεί να έχει μια ενότητα, στην οποία οι δύο ομάδες θα κληθούν να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις γνώσεων, για να κερδίσουν το έπαθλο. Τα παιδιά ξετρελαίνονται με τα παιχνίδια γνώσεων, ενώ έτσι δίνεται επίσης και η δυνατότητα στους καλούς μαθητές, που ίσως δεν είναι τόσο ικανοί στα αθλήματα, να λάμψουν.

Ευχαριστούμε το Thematicparty.gr για τη συγγραφή του άρθρου, οι ειδικοί στα θεματικά πάρτυ.

Σχολιάστε μέσω του Facebook