πινιατα πως παιζεται

Πώς παίζεται η πινιάτα; Βασικοί κανόνες

Η πινιάτα αποτελεί τη νέα μόδα στα παιδικά πάρτυ και πλέον θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι τους. Αυτό το μεγάλο μπαλόνι, που δεν είναι παραγεμισμένο με αέρα αλλά με δώρα και όταν σπάει δεν τρομάζει κανέναν, αλλά αντιθέτως φέρνει σε όλους χαρά και φρενίτιδα, θα γίνει το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών. Πώς όμως, παίζεται, με ποιους κανόνες και τι πρέπει να προσέξετε με βάση την ηλικία των καλεσμένων σας;

πινιατα παιδικο παρτυ

Καταρχάς, κρεμάστε την πινιάτα από ένα σταθερό σημείο, από το οποίο δεν θα κινδυνεύει να πέσει ή να κοπεί. Στη συνέχεια, καλέστε όλα τα παιδιά γύρω από αυτό και ζητήστε τους να κάτσουν σε μια απόσταση τουλάχιστον πέντε μέτρων, έτσι ώστε να είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ύστερα, σηκώστε όρθιο το πρώτο παιδί και δώστε του ένα πλαστικό ρόπαλο. Αν το παιδί είναι αρκετά μεγάλο, πρέπει να του κλείσετε τα μάτια, να το κάνετε δύο στροφές και έπειτα να το αφήσετε να προσπαθήσει δύο φορές να χτυπήσει την πινιάτα χωρίς να βλέπει. Αν δεν τα καταφέρει, τότε θα σηκώσετε το επόμενο και πάει λέγοντας μέχρι τελικά η πινιάτα να σπάσει. Δεν αρκεί το ρόπαλο να ακουμπήσει απλά την πινιάτα, αλλά πρέπει να τη χτυπήσει δυνατά και σταθερά.

πινιατα κρεμασμενη σε δεντρο

 

Αν τα παιδιά είναι μικρότερης ηλικίας, μπορείτε να μην τους δέσετε τα μάτια και να τα αφήσετε να προσπαθήσουν βλέποντας. Μια άλλη εναλλακτική είναι να αγοράσετε την πινιάτα που δεν σπάει με το χτύπημα του ρόπαλου αλλά από την οποία κρέμονται κορδέλες. Κάθε παιδί τραβάει ένα σκοινάκι, αλλά μόνο ένα θα ανοίξει την πινιάτα. Έτσι, είναι θέμα τύχης για το ποιο παιδί θα τα καταφέρει. Οι λύσεις αυτές ενδείκνυνται σε μικρότερα παιδιά, για να μη γίνει ιδιαίτερα πολύπλοκο το παιχνίδι και απογοητευτούν προσπαθώντας για ώρα χωρίς αποτέλεσμα.

πινιατα παιχνιδι

Αυτό που πρέπει να προσέξτε είναι τι θα συμβεί όταν ανοίξει η πινιάτα και ξεχυθούν όλα τα παιχνίδια στο πάτωμα. Αν αφήσετε ανεξέλεγκτα όλα τα παιδιά να τρέξουν και να μαζέψουν όσα παιχνίδια προλάβουν, μπορεί να γίνουν τσακωμοί ή ακόμα και να τραυματιστεί κάποιος. Επομένως, καλύτερο είναι να τα επιβλέπετε, να τα κρατήσετε στη θέση τους και να τα αφήσετε να μαζέψουν αυτό που αναλογεί στον καθένα. Καλό είναι πάντως να έχετε παραγεμίσει την πινιάτα με αρκετές καραμέλες και δωράκια για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Με αυτούς τους απλούς κανόνες θα δημιουργήσετε μια τέλεια ατμόσφαιρα στο πάρτυ προσφέροντας χαρά και αστείρευτο γέλιο στα παιδιά με εύκολο και οικονομικό τρόπο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε μια πινιάτα με βάση τα γούστα του παιδιού σας και το θέμα του πάρτυ και όλα θα είναι στην εντέλεια!

Επιλέξτε την δική σας πινιάτα στο www.piniata.gr

Πινιατα

Σχολιάστε μέσω του Facebook