ανοιγμα δωρων

3 λόγοι που δεν πρέπει τα παιδιά να ανοίγουν τα δώρα τους κατά τη διάρκεια του πάρτι γενεθλίων

Τα παιδικά πάρτυ γενεθλίων είναι μια από τις καλύτερες στιγμές των παιδιών καθώς αδημονούν να περάσουν διασκεδαστικά με φίλους και συμμαθητές μακριά από τις σχολικές υποχρεώσεις, να σβήσουν τα κεράκια στην ευφάνταστη τούρτα τους και και φυσικά λατρεύουν να βλέπουν τα δώρα που θα τους φέρουν οι καλεσμένοι τους.

Η ιεροτελεστία των δώρων είναι μια μαγική στιγμή που τα παιδιά δεν χορταίνουν να την απολαμβάνουν. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αμφιλεγομένη τακτική που τείνει να γίνει θεσμός!

Σε τι αναφερόμαστε;

Μα φυσικά στο άνοιγμα των δώρων του εορτάζοντα κατά τη διάρκεια του πάρτυ και μάλιστα παρουσία όλων των λιλιπούτειων προσκεκλημένων. Στο παρελθόν κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ καθώς τα δώρα άνοιγαν πάντα αφού έφευγε και ο τελευταίος προσκεκλημένος και φυσικά η όλη διαδικασία δεν γινόταν ως ένα happening του πάρτυ όπως συμβαίνει τώρα.

Μιας λοιπόν και η όλη αυτή η πρακτική τείνει να γίνει ιεροτελεστία για τα πάρτυ του σήμερα το Infokids.com.cy σας παρουσιάζει τους 3 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει τα παιδιά να ανοίγουν τα δώρα τους αν δεν έχει τελειώσει το πάρτυ γενεθλίων τους.

παιδικο παρτυ δωρα

1. Μπορεί να κάνουν τα άλλα παιδιά να αισθάνονται άσχημα. Τα πάρτυ γενεθλίων υποτίθεται ότι είναι διασκεδαστικά για όλους, όχι μόνο για το παιδί που γιορτάζει, και το άνοιγμα των δώρων μπροστά σε όλους δημιουργεί μια ευκαιρία για κάποιους επισκέπτες να αισθάνονται άβολα. Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους το άνοιγμα των δώρων θα μπορούσε να φέρει σε δύσκολη θέση τα υπόλοιπα παιδιά: αν οι γονείς τους ξέχασαν να πάρουν εγκαίρως δώρο για τον εορτάζοντα, δεν είχαν την οικονομική άνεση να φέρουν κάποιο δώρο, δεν έφεραν κάποιο ακριβό δώρο, έφεραν κοινό δώρο με άλλο παιδί, δεν έφεραν παιχνίδι αλλά προτίμησαν ρούχο ή βιβλίο, προτίμησαν να φτιάξουν κάτι και να το προσφέρουν αντί να το αγοράσουν. Όπως καταλαβαίνετε η διαδικασία του δώρου κρύβει πίσω της πολλές δικαιολογίες ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί ως κάτι αυτονόητο για όλους.

2. Η διαδικασία ανοίγματος των δώρων σαμποτάρει το πάρτυ γενεθλίων.  Ένα πάρτυ γενεθλίων θα πρέπει να επικεντρώνεται στο πώς θα περάσουν εορτάζων και καλεσμένοι  του όμορφα και διασκεδαστικά και όχι στο τι θα αποκομίσει ο εορτάζων από τους υπόλοιπους. Κρατώντας την εστίαση στη δημιουργία αναμνήσεων με τους καλεσμένους και όχι σε αυτό που τους έφεραν δώρο, ενισχύεται αυτό που πρέπει να δίνει προτεραιότητα το παιδί.

3. Είναι πιεστικό και αγχωτικό για το παιδί που γιορτάζει. Παρόλο που είναι σημαντικό για ένα παιδί να μάθει πώς πρέπει να αποδέχεται τα δώρα που του προσφέρονται δεν είναι πάντα εύκολο να διαχειριστεί τα συναισθήματά του βλέποντας τα διάφορα δώρα και ανοίγοντάς τα μπροστά σε αυτούς που τα έφεραν. Ακόμη και αν ένα παιδί είναι ευγενικό, είναι δύσκολο να κρύψει τη διαφορά μεταξύ πραγματικού ενθουσιασμού και καλών τρόπων. Αυτό μπορεί να κάνει το παιδί με ένα “μέτριο” δώρο να αισθάνεται άσχημα, ενώ παράλληλα ασκεί πίεση στον εορτάζοντα να προσποιείται ότι όλα είναι καλά ακόμα κι όταν δεν του άρεσε καθόλου το δώρο που έλαβε.

Πηγή: infokids.com.cy

Σχολιάστε μέσω του Facebook