παιχνιδια για παιδικο παρτυ

5 τέλεια παιχνίδια για το παιδικό πάρτυ!

Όποιος έχει σχέση με παιδιά, και δη παιδικά πάρτυ, γνωρίζει, ότι το να κρατήσεις μια παρέα μικρών, ζωηρών και γεμάτων ενέργεια παιδιών είναι πολύ δύσκολο. Πολλοί, μάλιστα, το θεωρούν κατόρθωμα!

Τα τελευταία χρόνια, ευτυχώς, η ύπαρξη των παιδότοπων και των ειδικά διαμορφωμένων χώρων για παιδικά πάρτυ ήταν σωτήρια! Τι γίνεται, όμως, με όσους γονείς θέλουν να κάνουν ένα πάρτυ στο σπίτι τους ή δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα για να το κάνουν σε κάποιον άλλο χώρο;

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένες πολύ εύκολες και ιδιαίτερες ιδέες παιχνιδιών, τα οποία τα παιδιά σας μπορούν να παίξουν στο σπίτι, χωρίς, όμως να το… γκρεμίσουν.

 

Τρίλιζα στον τοίχο

Με ταινίες χωρίστε μεγάλα τετράγωνα και φουσκώστε μπαλόνια σε σχήμα Χ και Ο. Με κολλητική ταινία διπλής όψης εφαρμόστε τα μπαλόνια μέσα στα τετραγωνάκια και αφήστε τα παιδιά να παίζουν με τις ώρες. Το καλύτερο; Αυτό το παιχνίδι λειτουργεί και ως ιδέα διακόσμησης…

triliza

Κόλλα την ουρά

Κλασικό και αγαπημένο. Ταιριάζει σε όποιο θέμα και αν έχει το πάρτυ σας και μπορείτε να το φτιάξετε μόνες με χαρτόνια και κόλλα. Σε όποια ηλικιακή ομάδα και αν ανήκουν τα παιδιά σας, σίγουρα θα περάσουν πολύ καλά.

oura

Αγώνας με αυγά και κουτάλια

Και αυτό το παιχνίδι έχει γίνει, τελευταία, πολύ αγαπημένο. Μπορεί να νομίζετε ότι ταιριάζει περισσότερο σε εξωτερικό χώρο, όμως, είναι ένα φθηνό, εύκολο και πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι για να κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα για ώρες. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αληθινά αυγά, μπορείτε σε πλαστικά κουτάλια να τοποθετήσετε πολύ ελαφριά μπαλάκια, π.χ. του πινγκ-πονγκ. Στόχος του παιχνιδιού είναι να κάνουν τα παιδιά “αγώνα δρόμου” κρατώντας τα κουτάλια στο στόμα τους και προσέχοντας να μην τους πέσουν τα μπαλάκια!

koutalia

Συνέχισε τη ζωγραφιά

Όλα τα παιδιά αγαπούν τη ζωγραφική. Προμηθευτείτε πολλά χαρτιά και χρώματα και παιδιά με μεγάλη φαντασία. Το ένα ξεκινά τη ζωγραφιά, το άλλο τη συνεχίζει και το τελικό αποτέλεσμα είναι δουλειά όλων…

zografia

Τένις με μπαλόνια

Πάρτυ χωρίς μπαλόνια δεν γίνεται, γίνεται; Φουσκώστε όσα περισσότερα μπορείτε, δώστε στα παιδιά σας χρωματιστά, πλαστικά πιάτα, εξηγήστε τους τους κανόνες και αφήστε να διασκεδάζουν για ώρες παίζοντας… Το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει ένα πιατάκια-ρακέτα και στόχος είναι να πετούν μεταξύ τους το μπαλόνι, προσέχοντας να μην πέσει κάτω!

mpalonia

 

Πηγή: infokids.gr

Σχολιάστε μέσω του Facebook