παρτυ για αγορια

5 πράγματα που πρέπει να προσέξετε σε ένα παιδικό πάρτυ για αγόρια

Σκέφτεστε να διοργανώσετε πάρτυ για το γιο σας; Αν πλησιάζουν τα γενέθλιά του, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να του κάνετε σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται. Το θέμα είναι πως ένα παιδικό πάρτυ για αγόρια απαιτεί πολλή οργάνωση και προσοχή, ώστε όλα να πάνε καλά, να το διασκεδάσουν όλοι και να μη συμβεί κανένα απρόοπτο. Σίγουρα, η ιδέα του να πρέπει να προσέχετε τόσα πολλά αγόρια που θα παίζουν μεταξύ τους ίσως να μην σας φαίνεται και η καλύτερη, μπορείτε ωστόσο να τα καταφέρετε αν προσέξετε κάποιες λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά.

Ασφαλή είδη πάρτυ

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι όλα τα είδη πάρτυ να είναι ασφαλή και πιστοποιημένα για μικρά παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να έχετε τίποτα αιχμηρό ή γυάλινο στο χώρο του πάρτυ. Ξύλινα ή πλαστικά μαχαιροπίρουνα, χάρτινα πιάτα και ποτήρια και ελαφριά φαναράκια και γιρλάντες από χαρτόνι ή πλαστικοποιημένο χαρτί είναι οι καλύτερες επιλογές, ώστε να μην τραυματιστεί κανένας από τους καλεσμένους σας παίζοντας. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε διακοσμητικά και είδη πάρτυ με σκληρές γωνίες και φτιαγμένα από εύθραυστα υλικά.

ειδη παρτυ
Είδη πάρτυ

Όχι πολλοί καλεσμένοι

Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξετε είναι να μην καλέσετε πολλά αγόρια, όσο και αν σας παρακαλάει ο γιος σας, ειδικά αν η ηλικία τους είναι μικρή. Ιδανικά πρέπει να είναι κάτι από 15 στο συνολικό αριθμό μαζί με τυχόν αδέρφια, για να μπορείτε να τα προσέχετε χωρίς να γίνει χαμός. Διαφορετικά, η κατάσταση μπορεί δυστυχώς να φύγει πολύ εύκολα εκτός ελέγχου.

Ζητήστε από τους γονείς να είναι εκεί


Αν διατηρείτε φιλικές σχέσεις με τους γονείς των μικρών σας καλεσμένων, σας προτείνουμε να τους ζητήσετε να μείνουν στο πάρτυ καθ’ όλη τη διάρκειά του. Έτσι, και τα παιδιά θα είναι πιο ήσυχα και εσείς θα έχετε σε κάποιον να απευθυνθείτε, αν χρειαστείτε βοήθεια.

Μπουφές και φαγητό

Δύο πράγματα πρέπει να προσέξετε στο φαγητό του πάρτυ. Αφενός να προσφέρετε φαγητά χωρίς πολλές σάλτσες και αφετέρου να μη μείνει για πολλή ώρα το φαγητό πάνω στο μπουφέ. Μόνο έτσι θα μπορείτε να έχετε κάποια εγγύηση ότι τα παιδιά δεν θα δουν σαν παιχνίδι το φαγητό και δεν θα αρχίσουν να το εκτοξεύουν το ένα στο άλλο προκαλώντας ένα χάος.

Δραστηριότητες

Πριν ξεκινήσει το πάρτυ, πρέπει να έχετε σκεφτεί πολύ καλά πώς θα κρατήσετε απασχολημένα όλα αυτά τα αγόρια. Το μόνο πράγμα που δεν θέλετε είναι να βαριούνται, να μην ξέρουν πώς να αξιοποιήσουν την περίσσια ενέργειά τους και να καταλήξουν να τσακώνονται και να γκρινιάζουν. Ιδανικά, μπορείτε να πάρετε κάποιον κλόουν ή ανιματέρ που θα διοργανώσει διάφορα ομαδικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες για μερικές ώρες. Αν δεν έχετε κάποιον ειδικό και έμπειρο παιδαγωγό στο πάρτυ, τότε θα πρέπει να επωμιστείτε εσείς αυτόν το ρόλο έχοντας προετοιμάσει διάφορες ιδέες για παιδικά πάρτυ, όπως επιτραπέζια, κουκλοθέατρο, παιχνίδια και κατασκευές. Μην το αμελήσετε γιατί είναι κομβικής σημασίας!

δραστηριοτητες για παιδικο παρτυ
Σχολιάστε μέσω του Facebook