Εφηβικά πάρτυ

Οι διαφορές των παιδικών από τα εφηβικά πάρτυ

Αν είστε χρόνια γονιός και ως εκ τούτου ειδικός πλέον στη διοργάνωση παιδικών πάρτυ, δυστυχώς θα σας απογοητεύσουμε. Αν ο γιος σας ή η κόρη σας έχουν μπει στην εφηβεία, τα πράγματα θα αλλάξουν τελείως σε πολλούς τομείς. Φυσικά, αυτό θα το ξέρετε σίγουρα, καλό όμως είναι να γνωρίζετε ότι και τα παιδικά πάρτυ θα έχουν μια διαφορετική δομή και πως θα πρέπει να κάνετε διαφορετικές επιλογές, για να έχετε όλους τους καλεσμένους σας ευχαριστημένους.

 

Το πρώτο πάρτυ που θα διοργανώσετε και πρέπει να το δείτε από διαφορετική σκοπιά είναι γύρω στην ηλικία των 12-13. Ενώ, όπως είναι αναμενόμενο, δεν θα έχετε καμία αμφιβολία ότι ένα παιδικό πάρτυ για παιδιά 8-9 χρονών διαφέρει δραστικά από ένα πάρτυ για παιδιά 14-15 χρονών, ίσως δεν σας περνάει από το μυαλό ότι αυτή η μετάβαση μπορεί να γίνει και μέσα σε ένα χρόνο. Έτσι, αν θέλετε το πάρτυ του παιδιού σας να είναι επιτυχημένο, θα πρέπει να προσέξετε ορισμένα ζητήματα.

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ

Το πρώτο θέμα είναι ο αριθμός των καλεσμένων. Από εκεί που το παιδί μέχρι πρότινος σας ζητούσε κατά κύριο λόγο να καλέσετε παιδιά ίδιας ηλικίας και φύλου με αυτό, ο έφηβος έχει περισσότερες απαιτήσεις και μπορεί να θέλει να καλέσει και αρκετά παιδιά του άλλου φύλου και μεγαλύτερων τάξεων. Έτσι, όμως, ο αριθμός των καλεσμένων μπορεί να ξεφύγει, οπότε καλό είναι να έχετε βάλει ένα φρένο από την αρχή και να έχετε καθορίσει έναν συγκεκριμένο αριθμό στο παιδί που θα πρέπει να τον τηρήσει.

 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Το επόμενο ζήτημα που θέλει προσοχή είναι η διασκέδαση των παιδιών. Αν μέχρι αυτή την ηλικία όλα τα παιδιά λατρεύουν τους κλόουν και επιθυμούν διακαώς έναν στο πάρτυ τους, στην εφηβεία λειτουργούν αλλιώς. Μην τους πιέσετε για κάποιον κλόουν και καλύτερα συνεργαστείτε με κάποιον DJ που ειδικεύεται σε εφηβικά πάρτυ και θα οργανώσει δραστηριότητες, όπως karaoke και disco party που ταιριάζουν τέλεια σε αυτή την ηλικία.

 

ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΟ

Το φαγητό και το ποτό του πάρτυ επίσης ενδέχεται να σας δυσκολέψουν λιγάκι. Οι έφηβοι ζητούν συγκεκριμένα πράγματα να φάνε, όπως πίτσες και burger, ενώ μην εκπλαγείτε αν τεθεί και συζήτηση για αλκοόλ. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποφύγετε τις πολλές προετοιμασίες, να παραγγείλετε μερικές πίτσες, να γεμίσετε το μπουφέ με πολλά αναψυκτικά και είστε έτοιμοι!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ

Τέλος, ένα θέμα που μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα με τους γείτονες, ειδικά αν μένετε σε πολυκατοικία, είναι η ώρα του πάρτυ. Μέχρι τώρα είχατε συνηθίσει να γίνονται τα παιδικά πάρτυ το απόγευμα και όλα να έχουν τελειώσει μέχρι τις 9-10 το βράδυ, όμως μπαίνοντας το παιδί σας στην εφηβεία θα σας ζητήσει κατά πάσα πιθανότητα να κάνει το πάρτυ του βράδυ και μάλιστα θα θέλει να το τραβήξει και όσο πιο αργά γίνεται. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κάνετε συμφωνία και με τα δύο μέρη, και με το παιδί δηλαδή και με τους γείτονες. Συμφωνήστε ότι το πάρτυ θα κρατήσει αυστηρά μέχρι τις 11-12 και παρακαλέστε τους γείτονες να κάνουν για 1-2 ώρες υπομονή, έτσι ώστε να μην είναι κανένας δυσαρεστημένος.

Δείτε κι άλλες ιδέες για εφηβικά πάρτυ.

Συντάκτης: www.polyparty.gr

Φωτογραφίες: Google images

το άρθρο αυτό δημιουργήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2017

paidikihara

Τελευταία Άρθρα

Ιδέες ψυχαγωγίας για οικονομικά παιδικά πάρτυ

Κάθε γονιός θέλει να κάνει στο παιδί του όλα τα χατίρια, όμως πολλές φορές κάτι…

14 Ιουνίου 2022

Πως να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια βεγγαλικα για πάρτυ

Όταν έρχεται η ώρα του πάρτυ, γενεθλίων, παιδικό, οτιδήποτε, η διαδικασία προετοιμασίας είναι ένα ευχάριστο…

6 Ιουνίου 2022

Πως να φτιάξετε πινιάτα μονόκερο μόνοι σας

1Ένα παιδικό πάρτυ που έχει θέμα τον μονόκερο, για να έχει απόλυτη επιτυχία χρειάζεται οπωσδήποτε…

16 Ιουλίου 2021

Ιδέες για γενέθλια εν μέσω καραντίνας

Ο εορτασμός των γενεθλίων είναι το αποκορύφωμα της χρονιάς για τα περισσότερα παιδιά, αλλά ο…

21 Ιανουαρίου 2021

Laser Party: μια καινούρια ιδέα για παιδικά πάρτυ που θα καταπλήξει τους καλεσμένους σας

Ψάχνετε κάτι διαφορετικό για το πάρτυ του γιου ή της κόρης σας, μια πρωτότυπη ιδέα…

10 Ιουνίου 2020

10 διασκεδαστικές ιδέες για πάρτυ που μπορείτε να κάνετε στην καραντίνα

Τα πάρτυ γενεθλίων είναι πάντα μοναδικά, όχι μόνο γιατί αλλάζουμε ηλικία και μεγαλώνουμε, αλλά γιατί…

23 Απριλίου 2020