Ιδέες ψυχαγωγίας για οικονομικά παιδικά πάρτυ

Κάθε γονιός θέλει να κάνει στο παιδί του όλα τα χατίρια, όμως πολλές φορές κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Μία κλασική περίπτωση αποτελεί το παιδικό πάρτυ, τα οποίο επιθυμούν όλα τα παιδιά και μάλιστα κάθε χρόνο και με διαφορετική διακόσμηση και διασκέδαση. Για τους περισσότερους γονείς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, όμως αν θέλετε να κάνετε το όνειρο του παιδιού σας πραγματικότητα και να του οργανώσετε ένα παιδικό πάρτυ που θα το θυμούνται μικροί και μεγάλοι, θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μία περιουσία. Υπάρχουν οικονομικές λύσεις που θα βοηθήσουν τον προϋπολογισμό σας να μην ξεφύγει και εσάς να μην πονοκεφαλιάζετε με τα έξοδα.

Επίσης σας προτείνουμε να δείτε το άρθρο 12 ιδέες για παιδικό πάρτυ γενεθλίων στο σπίτι για σίγουρη επιτυχία.

Ο ανιματέρ

Μη βιαστείτε να απορρίψετε την ιδέα του ανιματέρ με το σκεπτικό ότι είναι ένα μεγάλο έξοδο. Σαφέστατα, ο κλόουν, ο μάγος και γενικά ο διασκεδαστής των παιδιών είναι μία βασική δαπάνη του πάρτυ, η οποία ωστόσο μπορεί να αποσβεστεί, αφού θα αποφευχθούν άλλα έξοδα. Αν δεν προσλάβετε κάποιον ανιματέρ, το πιο πιθανό είναι ότι θα πρέπει να επενδύσετε με άλλους τρόπους στο πάρτυ, ώστε αυτό να είναι επιτυχημένο. Αν δεν έχετε κάποιον άνθρωπο να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα, τότε θα πρέπει να γεμίσετε το σπίτι σας με μπαλόνια για παιδικά πάρτυ, γιρλάντες και κομφετί, ενώ καλό είναι να φροντίσετε και για άλλα αξεσουάρ που θα απασχολήσουν τα παιδιά, όπως στολές, ραβδιά και μάσκες. Αντίθετα, αν εμπιστευθείτε κάποιον επαγγελματία, έστω και για μία ώρα, όλα θα πάρουν το δρόμο τους εύκολα και εγγυημένα.

Ανιματερ

Η πινιάτα

Οι πινιάτες είναι πλέον το απόλυτο must για τα παιδικά πάρτυ, διότι συγκεντρώνουν κυριολεκτικά όλα τα πλεονεκτήματα. Κρατούν τα παιδιά απασχολημένα για ώρα, συμβάλλουν στη διακόσμηση του πάρτυ, που μπορεί να είναι και θεματική, αποτελούν ένα πρωτότυπο ομαδικό παιχνίδι που εντυπωσιάζει τα παιδιά, γεμίζουν τους μικρούς σας καλεσμένους με δώρα, οπότε δεν χρειάζεται να προνοήσετε για δωράκια στο τέλος του πάρτυ, ενώ συγχρόνως είναι και πολύ οικονομικές. Κρεμάστε απλώς μία πινιάτα σε κάποιο εμφανές σημείο και δείτε τα παιδιά να ενθουσιάζονται.

πινιατα πως παιζεται

Κουπάτ ζαχαροπλαστικής

Νομίζατε ότι τα κουπ πατ είναι μόνο για τους γονείς που έχουν όρεξη να επιμεληθούν οι ίδιοι τα γλυκά του παιδικού πάρτυ; Είναι και για αυτό, είναι όμως και για κάτι άλλο. Τα παιδιά ξετρελαίνονται να φτιάχνουν πράγματα, οπότε μπορείτε να διοργανώσετε ένα μίνι σεμινάριο ζαχαροπλαστικής. Διδάξτε τους μικρούς σας καλεσμένους πώς να φτιάχνουν κουλουράκια σε ευφάνταστα σχέδια και εκείνοι σίγουρα θα το εκτιμήσουν. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μερικά κουπάτ ανάλογα με το θέμα του πάρτυ και την εποχή καθώς και τα απαραίτητα υλικά για το γλυκό και έχετε αμέσως αμέσως μία ξεχωριστή ιδέα για το παιδικό πάρτυ.

κουπατ ζαχαροπλαστικης

Photo booth props

Την εποχή του Instagram και του Facebook δεν υπάρχει παιδί που δεν θέλει να έχει υπέροχες φωτογραφίες που θα δείχνει στους φίλους του ή θα ανεβάσει στο προφίλ του. Δώστε στα παιδιά photo booth props με αστεία στοιχεία, φωτογραφίστε τα σε διάφορες πόζες και με εκκεντρικά εφέ και το μόνο σίγουρο είναι πως οι καλεσμένοι σας θα ασχολούνται για πολλή ώρα με το ρόλο τους ως μοντέλα.

photo props

Σχολιάστε μέσω του Facebook