μενου για παιδικο παρτυ

Μενού για παιδικό πάρτυ 5 πρωτότυπες ιδέες

Ο μπουφές του παιδικού πάρτυ αποτελεί πονοκέφαλο για τους περισσότερους γονείς, αφού σε αυτόν πρέπει να επιτευχθεί ένας δύσκολος και απαιτητικός συνδυασμός. Από τη μία, τα φαγητά και τα snacks θα πρέπει να είναι γευστικά, για να αρέσουν στα παιδιά, και από την άλλη θα πρέπει ταυτόχρονα να είναι και όσο το δυνατόν πιο υγιεινά, για να ικανοποιούν τις μαμάδες κυρίως. Πώς μπορεί να γίνει αυτός ο συνδυασμός χωρίς να σπαζοκεφαλιάσετε; Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω γευστικές προτάσεις για το μπουφέ του πάρτυ και σίγουρα κάποια ή και όλες θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον!

Ποπ κορν σε διάφορες γεύσεις

Παιδικό πάρτυ χωρίς τσιπς και γαριδάκια δεν γίνεται. Ή μήπως γίνεται; Φυσικά, δε λέμε σε καμία περίπτωση να στερήσετε από τα παιδιά αυτή τη χαρά, όμως μπορείτε να τους έχετε την πιο υγιεινή εκδοχή της, δηλαδή το ποπ κορν. Μάλιστα, μπορείτε να έχετε ποπ κορν  σε διάφορες γεύσεις προς το γλυκό, όπως φράουλα και καραμέλα, σε ένα pop corn bar που θα γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

pop corn

Σπιτικά σάντουιτς

Το παν στο μπουφέ του παιδικού πάρτυ είναι η παρουσίαση. Ακόμα και το πιο άνοστο σάντουιτς θα φανεί λαχταριστό στα παιδιά αν είναι σε ένα πρωτότυπο σχέδιο. Μπορείτε, για παράδειγμα, να μετατρέψετε το κλασικό τοστ με γαλοπούλα και τυρί σε μια ξεχωριστή ιδέα, αν το κόψετε με την ειδική φόρμα σε σχήμα καρδιάς ή αστεριού ή αν του προσθέσετε δύο κομμάτια αγγουριού και ένα καρότο, για να φτιάξετε ένα προσωπάκι. Μπορείτε, επίσης, να ζωγραφίσετε πάνω στο ψωμάκι διάφορα σχέδια με τυρί κρέμα.

σαντουιτς αστερια

Φρούτα με σοκολάτα

Τα παιδιά δύσκολα πείθονται να καταναλώσουν φρούτα, εκτός αν… συνοδεύονται από κάτι λαχταριστό. Μια πολύ εύκολη ιδέα είναι, λοιπόν, να βουτήξετε κομμάτια φρούτων σε κουβερτούρα που θα την έχετε λιώσει προηγουμένως σε μπεν μαρί. Μετά από λίγη ώρα, η σοκολάτα θα κρυώσει και το υγιεινό σνακ με τη μαύρη σοκολάτα και το φρούτο θα είναι έτοιμο για κατανάλωση χωρίς να λερωθεί κανείς.

φρουτα με σοκολατα

Πατάτες φούρνου

Όλα τα παιδιά λατρεύουν τις τηγανητές πατάτες, όμως σίγουρα αυτές δεν είναι και ό,τι πιο υγιεινό υπάρχει. Μπορείτε να τις αποφύγετε με τον εξής τρόπο. Κόψτε την πατάτα σε μεγάλα κομμάτια και ύστερα με κουπ πατ κόψτε αυτά τα κομμάτια σε μικρότερα σε διάφορα ευφάνταστα σχήματα. Αλείψτε τα με λάδι και βάλτε τα στο φούρνο να ψηθούν. Η γεύση τους θα μοιάζει αρκετά με πατάτες τηγανητές και το κυριότερο θα προσελκύσουν τα παιδιά με το ξεχωριστό σχέδιό τους.

πατατες φουρνου

Ρόφημα μήλου ή λεμονάδα χωρίς ζάχαρη

Αντί για τα συνηθισμένα αναψυκτικά, προτιμήστε να σερβίρετε στους μικρούς σας καλεσμένους σπιτικά ροφήματα από φρούτα χωρίς ζάχαρη. Αν είναι χειμώνας, ένα ζεστό ρόφημα από χυμό μήλου είναι ό,τι πρέπει, ενώ για το καλοκαίρι λεμονάδα με μέλι και μέντα είναι μια τέλεια εναλλακτική στην κλασική παχυντική λεμονάδα.

Λεμονάδα

Σχολιάστε μέσω του Facebook