Ιδέες για το καλύτερο αποκριάτικο πάρτυ

Οι Απόκριες είναι μία από τις αγαπημένες γιορτές μικρών αλλά και μεγαλύτερων παιδιών. Αν το παιδάκι σας έχει τα γενέθλιά του αυτή την περίοδο μπορείτε να του ετοιμάσετε ένα άκρως αποκριάτικο πάρτι για να διασκεδάσει μαζί με τους φίλους του. Αν πάλι δεν έχει γενέθλια, αδράξτε την ευκαιρία να του προσφέρετε ένα πάρτι μασκέ που θα γράψει ιστορία.
Το κόστος ενός αποκριάτικου πάρτι δεν είναι υπέρογκο καθώς σε γενικές γραμμές θα αξιοποιήσετε υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, εφαρμόζοντας τη φιλοσοφία του δεν πετάμε τίποτα αλλά ανακυκλώνουμε. Σας προτείνουμε εύκολες και γρήγορες λύσεις για να μετατρέψετε το σαλόνι του σπιτιού σας σε μικρό καρναβάλι.

Gygi-Carnival-Party-15

Πρώτα απ’ όλα δώστε έμφαση στο χρώμα. Οι Απόκριες ξεχωρίζουν για το γεγονός ότι είναι πολύχρωμες, με έντονα και φωτεινά χρώματα που σημειολογικά μας προετοιμάζουν για το λαμπερό ερχομό της άνοιξης, αφήνοντας πίσω τη μουντάδα και τη μονοχρωμία του χειμώνα. Γεμίστε το σαλόνι με πολύχρωμα μπαλόνια, κολλήστε στους τοίχους μάσκες και περάστε γύρω από τα φωτιστικά και τα έπιπλα χάρτινες γιρλάντες. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε μάσκες και γιρλάντες μπορείτε να τις κατασκευάσετε μόνοι σας, κατεβάζοντας το προσχέδιο μιας γιρλάντας και μιας αποκριάτικης μάσκας από κάποια ιστοσελίδα του διαδικτύου και αφού την τυπώσετε θα την ξεπατικώσετε σε χαρτί Α4, θα το χρωματίσετε με τη βοήθεια των παιδιών, θα τα κόψετε και θα τα κολλήσετε προσεκτικά στον τοίχο. Προμηθευτείτε από τα καταστήματα αποκριάτικων ειδών σερπατίνες και κομφετί και σκορπίστε γύρω από το το σαλόνι. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας κομφετί με γρήγορες και απλές κινήσεις. Αγοράστε πολύχρωμα φύλλα Α4 ή αξιοποιήστε παλιά περιοδικά και με έναν διακορευτή κόψτε τα σε μικρά στρογγυλά κομματάκια.

Original_Kara-Allen-kids-gumball-birthday-party-table-decor_s4x3.jpg.rend_.hgtvcom.966.725

Το τραπεζομάντιλο του μπουφέ μπορείτε να το στολίσετε με βραχιολάκια από καραμελάκια που υπάρχουν στα περίπτερα, τα οποία θα τα καρφιτσώσετε πάνω στο τραπεζομάντιλο με παραμάνες.

 

kids_spring06_candy_trim_xl

Φτιάξτε πρωτότυπες αποκριάτικες σφυρίχτρες

party-troete-main

Υλικά:

  • χαρτί περιτυλίγματος
  • καλαμάκια πολύχρωμα
  • σελοτειπ
  • κόλλα στιγμής
  • στυλό
  • διάφανο χαρτί μεμβράνη
  • ψαλίδι

Κόβετε τα καλαμάκια σε μήκος περίπου 13 εκ. Κόβετε το χαρτί μεμβράνη σε λωρίδες πάχους 2,5 εκ. και μήκους όσο τα καλαμάκια. Με την κόλλα κολλάτε προσεκτικά τις λωρίδες της μεμβράνης στα καλαμάκια και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια κόβετε το χαρτί περιτυλίγματος σε λωρίδες πάχους 5εκ. και μήκους 23 εκ και τις διπλώνετε κατά μήκος σε τρίτα πάχους περίπου 1,2 εκ. Στερεώνετε καλά με σελοτέιπ. Διπλώστε και τη μια άκρη της λωρίδας που μόλις φτιάξατε και κολλήστε την και αυτή με σελοτέιπ. Τυλίγετε την έτοιμη λωρίδα γύρω από το στυλό σφιχτά για να γίνει κουβαράκι. Μπορείτε να το κρατήσετε κατά αυτόν το τρόπο για λίγο ούτως ώστε να στερεωθεί καλά και με ένα λαστιχάκι. Τέλος, τοποθετείτε την ανοιχτή πλευρά της λωρίδας στο καλαμάκι και διπλώνετε στην κάτω πλευρά τις άκρες και κολλάτε καλά με σελοτέιπ. Φυσάτε και δοκιμάζετε αν όντως δουλεύει. Θα φτιάξετε τόσες σφυρίχτρες όσα και τα παιδάκια θα είναι καλεσμένα. Μπορείτε να τα προσφέρετε στα παιδιά μόλις έρχονται στο πάρτι.

 

cea8972bdd9260cf65025d3b4ad4f65f

Πινιάτα:

Στα παιδικά πάρτι που διοργανώνονται στο εξωτερικό, εξέχουσα θέση έχει η πινιάτα (pinata). Ουσιαστικά πρόκειται για μια χάρτινη κατασκευή ή κατασκευή από μπαλόνια που μέσα της κρύβει παιχνιδάκια και γλυκίσματα, όπως γλυφιτζούρια και καραμέλες όπου τα παιδιά καλούνται να την σπάσουν για να κερδίσουν το γλυκό της περιεχόμενο. Ξεκινήστε το φτιάξιμο μερικές μέρες πριν και μην το αφήνετε για την τελευταία ώρα, ώστε να προλάβει να στεγνώσει και να μη διαλυθεί πριν την ώρα της..

Υλικά:

  • ένα μεγάλο μπαλόνι
  • σπάγκος
  • παλιά εφημερίδα
  • ψαλίδι
  • αλεύρι
  • πολύχρωμα γκοφρέ χαρτόνια
  • κόλλα στιγμής
  • μαρκαδόρος
  • γλειφιτζούρια
  • καραμέλες
  • τσίχλες
  • κοκαλάκια
  • αυτοκινητάκια

Παίρνετε το μπαλόνι και πριν το φουσκώσετε ρίχνετε μέσα τα γλειφιτζούρια, τις καραμέλες και τα δωράκια που θέλετε να κερδίσει ο νικητής. Φουσκώστε το μπαλόνι και αφού του κάνετε τον κόμπο στο τελείωμα δέστε το και με ένα σπάγκο αρκετά μακρύ καθώς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όλο και θα μειώνεται η απόσταση της πινιάτας από το έδαφος οπότε θα αναγκάζεστε να κόβετε και το σπάγκο. Παίρνετε την εφημερίδα, την κόβετε σε μακριές λωρίδες ούτως ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του μπαλονιού. Εν συνεχεία φτιάχνετε την αλευρόκολλα αναμειγνύοντας νερό και αλεύρι και ανακατεύοντας καλά. Παίρνετε μία μία τις λωρίδες από την εφημερίδα, τις βουτάτε στο μίγμα και εν συνεχεία τις κολλάτε πάνω στο μπαλόνι. Το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της πινιάτα είναι η διακόσμηση της. Κολλήστε γύρω γύρω πολύχρωμα χαρτόνια γκοφρέ σε σχέδια που εσείς επιθυμείτε ούτως ώστε να μην φαίνονται καθόλου οι εφημερίδες.

 

 

nb-265_napkins-min_1

 

Υλικά:

πολύχρωμες χαρτοπετσέτες χωρίς σχέδια
ψαλίδι

Οι απλές μονόχρωμες χαρτοπετσέτες του εμπορίου με απλές κινήσεις μπορούν να μεταμορφωθούν σε χαρτοπετσέτα σχήματος λουλουδιού, φύλλου, καρδιάς, ψαριού. Παίρνετε τις χαρτοπετσέτες και με ένα μολύβι σχεδιάζετε το σχήμα της επιλογής σας. Κόβετε προσεκτικά τα περιγράμματα. Οι funky χαρτοπετσέτες σας είναι έτοιμες να κλέψουν τις εντυπώσεις.

Δείτε κι άλλες ιδέες για παιδικά πάρτυ.

Πηγή: Infokids.gr

Σχολιάστε μέσω του Facebook